In mum van tijd een nieuwe lamp met deze 6 DIY’s

Mag er een lichtje aan? Verlichting is onmisbaar in huis en dus is het wel zo fijn als het ook mooi oogt. De keuze is reuze als het om lampen gaat, maar hoe leuk is het om er zelf eentje te maken? Eens? Ga dan aan de slag met een van deze DIY’s voor lampen.

DIY met lampen

Een bamboelamp maken

Men neme: een gevlochten mand met een diameter van een meter, een elektriciteitssnoer in een vrolijke kleur en twee planken met een gat erin. Resultaat: een opvallende bamboe hanglamp. Leuk voor in de woonkamer of boven de eettafel. Een bamboelamp maken was nog nooit zo makkelijk!

Ander lichtje

Een beetje afwisseling in de DIY voor lampen: een ander soort lichtje. Een lange zomeravond vraagt om een fijne ‘hangplek’, goed gezelschap, lekker eten én bijpassende sfeerverlichting. Zo’n ‘fles wordt olielamp’-metamorfose heb je in een kwartiertje voor elkaar. En heb je zin in wat meer kleur op tafel, dan kies je gewoon voor gekleurde olie.

DIY lampenvoet van klei 

Een nieuw lampje is altijd welkom. Aan deze lampenvoet van klei kun je een persoonlijke touch geven door ’m te vormen zoals jij wilt. Lees hieronder hoe je deze lampenvoet binnen mum van tijd makkelijk zelf kunt maken.

LEES OOK
3x DIY’s met zelfdrogende klei

Groen licht

Met planten breng je gemakkelijk leven in huis. Niet gek dat er in sommige huizen meer dan tientallen in de woonkamer staan! Je zou het een verzameling kunnen noemen… Aangezien het grondoppervlak bij velen voldoende gevuld is met planten, kun je het ook wat hogerop zoeken in de vorm van een hanglamp met plant. Deze lamp met plantenpot zorgt voor een groene toevoeging in huis zonder enige ruimte in te nemen.

LEES OOK
De hoogte in: de mooiste hangplanten op een rij

Lamp van zeegras maken

Heb je zin om met je handen aan de slag te gaan en er ook een origineel interieuritem aan over te houden? Dan is deze makkelijke DIY voor een lamp van zeegras op je lijf geschreven. Van zeegras kun je namelijk een stijlvolle lamp maken die Ibiza-strandsferen ademt. Zo ben je altijd op vakantie in je eigen huis. Hoe fijn is dat? 

Omgetoverde stolp

We kunnen er niet omheen: stolpen zijn een trend. Met deze DIY voor lampen geef je er een heel eigen draai aan. Door de lamp een eigen voet van underlayment te geven en er een beschreven peertje in te doen, maak je er een unieke en superpersoonlijke lamp van.

nog meer: wooninspiratie