Waarom een jute vloerkleed zich overal thuisvoelt

Staat een jute vloerkleed hoog op je verlanglijstje? Twijfel niet langer, want voor deze natural beauty is in ieder interieur wel een plek te vinden. Allemaal te danken aan zijn natuurlijke uitstraling en hoge dosis zen. Hoe je een jute vloerkleed kunt stylen? Je leest het hier.

vtwonen 03-2021 | eetkamer met houten tafel en stoelen in verschillende blauwtinten | jute vloerkleed onder de eettafel

Gouden vezel

Jute wordt gemaakt van een lange, zachte, plantaardige vezel die te vinden is in warme, vochtige gebieden zoals India en China. Door zijn kleur en glans noemen ze ‘m ook wel de ‘gouden vezel’, maar eenmaal geweven heeft jute een grove structuur en een robuuste uitstraling. Het natuurlijke materiaal is goedkoop, duurzaam en supersterk. Geen wonder dat jute zo populair is.

Natuurtalent

Een jute vloerkleed past door zijn neutrale kleur in bijna iedereen woonstijl, een waar natuurtalent. De natuurlijke uitstraling wekt al snel de indruk van een exotisch oord, wat het interieur een warme en relaxte touch geeft. Ga voor een extra groot vloerkleed om flink wat sfeer te brengen of kies voor een rond kleed voor een nonchalant effect. Het voordeel van jute is dat het makkelijk te onderhouden is, geen enkel probleem onder de eetkamertafel dus.

Natuurlijke materialen

Jute komt het best tot zijn recht in de mix met andere natuurlijk ogende materialen Denk aan rotan, hout, linnen, klei en vooral veel planten. Allemaal spelen ze de hoofdrol in de Bohemian en Scandinavische woonstijl, een jute vloerkleed kan hier dus nooit verkeerd gaan. Het verbleekte goud van jute staat mooi bij verschillende tinten groen en houtnuances.

LEES OOK

5 redenen om te kiezen voor een rond vloerkleed

vtwonen tuin special 2 2020 | buitenkeuken gedecoreerd met buitenkleed Buitenkijken Kopenhagen | jute vloerkleed
Deze buitenkeuken is van Skagerak en heeft een stenen aanrechtblad. Het terracotta servies matcht met de potten op het terras, waardoor de open keuken onderdeel van het geheel wordt. Het juten vloerkleed maakt de sfeer helemaal af. Dit kleed is van H&M home.

Buiten

Wat dacht je van een jute vloerkleed in de buitenlucht? Op de koudere dagen voelt een kleed op het terras aangenaam aan de voeten. De exotische uitstraling van jute geeft het terras een rustgevend en zomers gevoel. Bovendien is het prachtig in combinatie met al dat buitengroen. Wel belangrijk om het kleed ’s avonds naar binnen te halen, een behoorlijke regenbui zal ie niet overleven.

Jute loper

Een jute vloerkleed in de slaapkamer zorgt voor een nonchalante look. Denk aan een rond exemplaar die half onder het bed uitpiekt of een meterslange loper. Met een loper langs het bed voelt iedereen zich de koning te rijk. Het geeft de kamer een toef luxe, maar wel op een subtiele manier. De grove structuur van jute houdt het down to earth.

nog meer: wooninspiratie