Een blik achter de schermen: stage bij vtwonen

Ervaring opdoen, bijleren, vallen en liefst ook weer opstaan. Tijdens je stage kom je een stapje dichter bij het échte werkleven. Onze stagiaires Yente Paesmans en Lotte Meysman blikken terug op hun avontuur bij vtwonen.be, waar ze dit voorjaar aan begonnen.

Wie zoekt die vindt

“Toen ik aan mijn opleiding journalistiek begon, was ik vastberaden een stageplaats te zoeken bij een magazine”, aldus Yente. “Print of online maakte niet veel uit, zolang ik maar content kon maken. Daarnaast was een passie voor interieur en architectuur mooi meegenomen in een bedrijf dat daarover schrijft. vtwonen was absoluut een perfect match voor mij.”

Voor Lotte was deze keuze minder voor de hand liggend. “Dat ik koos voor een stage die volledig gericht was op schrijven, was een verrassing voor mijn omgeving. In mijn tweede jaar Journalistiek koos ik namelijk voor de specificatie video, dus teksten schrijven was iets meer een ver-van-mijn-bed-show geworden. Een uitdaging? Zeker! Maar ik heb er enorm veel van opgestoken én ik kon me op crossmediaal vlak terug bijschaven. Ik keek er echt naar uit om aan de slag te gaan en voor zo’n gekend merk te schrijven.”

Weg van de schoolbanken

Dat Yente en Lotte heel enthousiast waren over hun stageplaats staat buiten kijf. Maar leerden ze er ook iets bij? Yente is alvast heel enthousiast. “Ik heb enorm veel bijgeleerd. Meetings inplannen, klanten contacteren, research doen en meer. Het hielp mij om inzicht te krijgen in het bedrijfsleven. Ik voelde me ook meer een collega dan stagiaire, want je krijgt toch wel wat verantwoordelijkheid. Daar leer je alleen maar uit. Dankzij de correcte feedback heb ik mijn schrijfstijl verder kunnen ontwikkelen. Maar ook op vlak van sociale media en marketing heb ik mogen bijleren. Die kennis en ervaring neem ik zeker mee naar de toekomst.”

Lotte kan zich daar volledig in vinden. Ook zij leerde veel bij, zowel op vlak van content maken als over het bedrijfsleven. “Toegegeven, de eerste dagen waren niet makkelijk. Je moet veel researchen, lezen, de schrijfstijl van vtwonen leren kennen… Gelukkig kreeg ik de tijd om me rustig in te werken. Zodra je die creatieve schrijfstijl onder de knie hebt, is er geen houden meer aan! De gemoedelijke sfeer op de redactie zorgde er ook voor dat ik me echt op m’n gemak voelde. Fouten maken was toegestaan, want daar leer je uit. De opbouwende kritiek en uitgebreide feedback heeft me geholpen om een betere redactrice te worden. Dat valt in geen geval te vergelijken met wat je op de schoolbanken leert.”

Als kers op de taart

Over de leukste momenten bij vtwonen zijn beide dames het unaniem eens. “De gezellige sfeer op de redactie is iets wat we niet snel zullen vergeten. Een babbeltje met de collega’s of de wekelijkse besprekingen over de lopende tv-programma’s maakten het werk eens zo fijn. Daarnaast speelde een hele dag werken al snel in op je hongergevoel. Een traktatie hier en daar was dan ook een mooie extra. Dus, bij enige twijfel: gewoon doen, want wij raden deze stage enorm hard aan!”

Wil je graag ook aan de slag gaan als stagiaire bij vtwonen.be? Hier vind je onze openstaande vacatures!

Bron: Fotografie Lotte Meysman

nog meer: wooninspiratie