Net als in een hotel: zo maak je een bed mooi op

Een bed opmaken: je doet het (als het goed is) elke dag. Vaak met een dekbed en hoofdkussen in een basic kleur. Maar hoe geef je je bed – en daarmee je slaapkamer – nou nét dat beetje extra? Lees onze tips voor het mooi en royaal opmaken van je bed. Voor het hotelgevoel, maar dan lekker thuis.

vttv-Marianne-bed-2xanders-5

Opmaken met luxe beddengoed

Een bed mooi opmaken begint natuurlijk met het juiste beddengoed. Investeren in luxe beddengoed is echt de moeite waard: het is niet alleen mooi, maar door z’n zachtheid en ademend vermogen ook bevorderlijk voor je nachtrust.

Dekbedovertrekken zijn er in allerlei materialen en stijlen en hebben daardoor een heel eigen uitstraling. Met een stonewashed-katoenen of linnen dekbedovertrek geef je een stoere en vintage touch aan de slaapkamer die goed past in een industrieel en landelijk interieur. Ga je liever voor een romantische stijl? Kijk dan eens naar een (katoen) satijnen dekbedovertrek.

Weet je niet goed wat jouw slaapkamerstijl is? Doe de test.

Combineren met beddengoed of sprei

Eén dekbed is natuurlijk leuk, maar wat dacht je van 2? Probeer eens te variëren en te combineren met dekbedovertrekken en zie wat dat voor effect heeft. Geef het ene dekbed een overtrek in een naturelle tint en de ander een overtrek met een mooie print of diepe kleur. Wil je het beeld graag rustig houden? Ga dan voor stijlvol ton-sur-ton.

Sla beide dekbedden rommelig om, om zo een fijn en rijk effect te creëren. Of plooi het dekbed, dat geeft een mooi, speels effect. Voor nog meer lagen kun je natuurlijk ook nog een sprei toevoegen. Hoe meer, hoe beter!

Bekijk hier hoe vtwonen stylist Marianne één bed, in 2 compleet verschillende stijlen opmaakt.

Extra kussens voor een speels effect

Wil je ook altijd een duik in bed nemen als je een royaal opgemaakt bed ziet met lekker veel kussens? Dit heeft alles te maken met volume. Ga daarom in plaats van de gebruikelijk twee hoofdkussens eens voor vier. En heb je de smaak te pakken: extra kussens in verschillende kleuren en formaten geven een nog speelser effect.

Zet de hoofdkussens wat rechtop en de extra kussens er een beetje schuin en losjes erbij – hallo comfort!

vtwonen 07-2020 binnenkijken ibiza slaapkamer met originele houten balken

Slaapkamer stylen

Nu het dekbed en de kussens helemaal op elkaar zijn afgestemd, kun je de rest van de kamer afstylen. Denk aan een mooi kleed op de grond, een nachtkastje met nachtlamp en andere accessoires. Helemaal leuk in dezelfde kleur, maar andere tinten voor een ton-sur-ton effect.

nog meer: wooninspiratie