Zelfmaken: paashaas knuffel

We mogen dan volwassen zijn, wij verheugen ons al weer op het paaseieren zoeken, gele narcissen en een lekker uitgebreid ontbijtje in het paasweekend. De Berlijnse DaWanda seller Suse Bauer van RevoluzZza maakte een schattige paashaas knuffel van restjes stof. Een leuk projectje om voor of tijdens Pasen te maken. DaWanda zal de komende maanden geregeld leuke tutorials aandragen. Hierbij de eerste!

Paashaas zelfmakenpaashaas zelfmaken

paashaas

paashaas knuffel

paashaas

opvullen

knuffle

Nodig:

1. Knip het sjabloon van de paashaas uit of teken zelf een mooie paashaas. Speld het sjabloon vast om de vorm zo precies mogelijk uit te knippen. Trek de vorm over op stof. Zorg dat je de stof voor de voor- en achterkant van de haas op elkaar hebt liggen! Als je wilt dat het haasje een gezicht van vilt krijgt, dan snijd of knip je het vilt voor het gezicht uit zoals op de foto. Naai nu het gezicht van vilt met een zigzagsteekje op het haasje. Maak met stiksels een gezichtje. Je kunt wimpers, snorharen of een echt lachebekje creëren.

2. Leg de voor- en achterkant van de haas binnenstebuiten op elkaar en naai met de naaimachine de haas bijna helemaal dicht. Je kunt dit ook met de hand doen. Laat aan de zijkant van de haas (onder één arm) een stukje van 0,5 cm open. Knip de hoekjes bij de oren, de benen en de armen heel iets in zoals op het sjabloon staat aangegeven, maar zorg ervoor dat je de stiknaad niet doorknipt!

3. Vul het haasje met watten. Een Japans eetstokje kan je helpen om de watten helemaal in de hoekjes te drukken. Gebruik de stompe kant en zorg dat je de stiknaden niet kapot maakt. Nu hoef je de haas alleen nog maar dicht te naaien met de hand en dan is je paashaasje klaar!

4. Nu is het aan jou of je knuffelbeestje ook nog accessoires nodig heeft. De haasjes op de foto’s dragen hier en daar een hartje van vilt. Maar je kunt het haasje natuurlijk ook een kraagje, een broek, een rokje of schort geven. Zo maak je het haasje nog persoonlijker. Vrolijk Pasen!

Suse Bauer

De in Berlijn wonende Suse Bauer was de standaard knuffels in grote warenhuizen zo zat, dat ze zelf aan de slag ging. Haar eerste knuffel met een roodkapje-motief was binnen no-time uitverkocht. De rest is geschiedenis! Suse heeft een website met free tutorials en een blog.

DaWanda

DaWanda is Europa’s grootste online designmarkt voor handgemaakte producten en uniek design. Vandaag de dag verkopen zo’n 190.000 mensen op dit internationale platform en zijn er meer dan 3.000.000 producten verkrijgbaar. Meer over DaWanda vind je hier.

nog meer: wooninspiratie