zelf flessen verven

Gezien op Pinterest: geverfde flessen in alles soorten en maten, mét mooie kleurrijke bloemen erin. Stagiaire Lieke ging aan de slag en maakte voor jou deze vrolijke Pinterest zelfmaker plús duidelijke beschrijving.

flessen verven

flessen verven

flessen verven

flessen verven

flessen verven

flessen verven

flessen

flessen verven

Nodig

– Glazen flessen, in alle soorten en maten
– Spuitverf (bijv. Spuitverf glans – gebroken wit van de HEMA € 7,95. De verf is geschikt voor binnen en buiten)
– Oude kranten

Tip

Je kunt ook kiezen voor glasverf. Dit wordt vaak aan de binnenkant van de fles aangebracht en geeft ook een heel leuk effect. Het nadeel: als je bloemen in de fles wilt doen (mét water), is er een kans dat de verf aan de binnenkant niet goed blijft zitten.

Werkwijze

Stap 1

Maak de flessen goed schoon, zodat ze vet- en stofvrij zijn. Etiketten week je los met water. Hardnekkige etiketten en plakresten kun je makkelijk verwijderen met stickerverwijderaar (Kwantum, €4,49).

Stap 2

Leg kranten op de grond en plak eventueel wat kranten tegen de muur. Zo is alles goed beschermd tegen eventuele verfspatten en uitschieters.

Stap 3

Sprayen maar! Let erop dat je de spuitbus niet te dicht bij de fles houdt, want dan krijg je druipers.

Stap 4

Laat de flessen goed drogen. Vul tenslotte de flessen met water en zet er mooie bloemen in en… klaar!

Waar haal ik de flessen vandaan?

Glazen flessen kun je overal vandaan halen. Kijk om te beginnen eens in je eigen kast. Een lege wijnfles of een oude vaas die je niet meer gebruikt: alles kan geverfd worden! Geen flessen op voorraad? Ga dan eens langs bij een restaurant of café, deze hebben vaak een aardige lege flessenvoorraad. Mensen met kleine kinderen kunnen handig zijn voor bijvoorbeeld kleine kindervoeding potjes.

Tips voor variatie

Tape it!

Dat het o-zo-vrolijke MT Masking Tape voor veel dingen gebruikt kan worden, wisten we al. Zo kun je het tape ook gebruiken om je geverfde flessen een leuke (kleur)boost geven. Gebruik verschillende kleuren en printjes voor een speels effect, zoals bij decor8.

Ga voor kleur!

Niet alleen wit is een mooie kleur om je flessen mee te verven, maar ook een kleurtje kan heel leuk staan. Denk aan mintgroen, fluorroze of kies voor verschillende tinten van één kleur bij elkaar. Zo zag ik op Pinterest flessen met verschillende blauwtinten van House & Home. Erg leuk.

Bron: 101woonideeën

nog meer: wooninspiratie