Zelf een dekbedovertrek maken

Slapen onder een zelfgemaakt dekbedovertrek! Je kunt het overtrek helemaal aanpassen aan je eigen stijl en kleuren. En je weet zeker dat je een uniek exemplaar op het bed hebt liggen. Perfect voor op de kinderkamer, maar je kunt ook voor jezelf heel goed een dekbedovertrek maken. Met verf, naald en draad of online.

Zelf dekbedovertrek maken

Maak zelf een dekbedovertrek

Van A tot Z een uniek dekbedovertrek maken doe je aan de hand van de zelfmaker Dekbedovertrek. Een grote lap stof, garen en gekleurde lapjes voor de applicaties veranderen met de hulp van een naaimachine in een dekbedovertrek. Het overtrek welke in deze zelfmaker wordt beschreven, heeft een tekst en een grote blauwe inktvlek als decoratie. Leuk voor de kinderkamer! Maar je kunt natuurlijk ook deze zelfmaker als uitgangspunt gebruiken en zelf een tekst en applicatie bedenken.

Minder werk maar net zo leuk is het versieren van een simpel, effen dekbedovertrek. Met borduurgaren borduur je aan de hand van het patroon een waslijn met was en al op het overtrek. Bekijk de zelfmaker van deze sleeping beauty en ga zelf een dekbedovertrek maken.

Stof verven voor dekbedovertrek

Er zijn allerlei verschillende technieken om stof te verven. In het artikel stof verven beschrijven we er een aantal. Deze zijn heel goed toe te passen op een effen, lichtgekleurd dekbedovertrek. Ga aan de slag met sjablonen, knopen, patronen, spatten of draaien. Kies één of meerdere kleuren textielverf en maak er een mooi kunstwerk van. Vergeet ook de bijpassende kussenslopen niet!

Zelf online dekbedovertrek maken

Liever een mooie tekst, foto, figuur of de naam van je kind op het dekbedovertrek? Dit kan allemaal online. Bij de webshops Vikdesign, Fotodekbed en Bulbby ontwerp je achter je eigen computer een dekbedovertrek. Upload jouw afbeelding of bedenk een mooie tekst waar jij straks graag onder wilt slapen.

nog meer: wooninspiratie