Verjaardagskalender knutselen

De verjaardagen van je familie en vrienden vergeet je vanaf nu nooit meer. Door zelf een leuke verjaardagskalender te knutselen heb je een heel origineel exemplaar in je huis hangen waar je graag vaak naar kijkt. Bekijk hieronder te tips voor een verjaardagskalender knutselen.

Verjaardagskalender knutselen

Leuke verjaardagskalenders
Als eerste is het belangrijk om te weten wat je mooi vindt als verjaardagskalender. Door verschillende soorten kalenders te bekijken kom je er achter wat voor soort verjaardagskalender je wilt maken. De leukste kalenders hebben wij verzameld in het artikel over verjaardagskalenders.

Verjaardagskalender met foto’s knutselen
Een verjaardagskalender knutselen kan op allerlei verschillende manieren. Het uitgangspunt is de pagina’s met de verschillende maanden en dagen erop. Deze kan je zelf in een word-bestandje maken, of je gebruikt het voorbeeld van Crea-Kids. Uitprinten op dik papier, maand erboven schrijven of plakken en klaar is je basis. Daarna kan je de pagina’s inkleuren, beplakken of op andere manieren versieren.

Je maakt de kalender persoonlijk door boven elke maand foto’s te plakken van dierbare mensen welke in die maand jarig zijn. Knip de foto’s on een leuke vorm en maak er een collage van. Ook leuk om cadeau te doen!

Originele verjaardagskalender knutselen
Is een verjaardagskalender van papier voor jou te standaard? Dan bevalt deze zelfmaker je vast! Op de blog van Poppies at Play vind je een fantastisch originele verjaardagskalender. Gemaakt van een houten plaat en poppetjes. Maak eerst allemaal dezelfde poppetjes van brooddeeg (op de site Knutselidee lees je hoe je dit doet). Elk poppetje is een jarig familielid of vriend. Op de blog lees je verder precies hoe je deze originele verjaardagskalender kunt knutselen.

Bron: Poppies at Play

nog meer: wooninspiratie