Prikbord maken

Voor al je knipsels, foto’s en belangrijke briefjes is een prikbord onmisbaar. Niet zo’n simpel huis, tuin en keukenexemplaar, maar een mooie! Deze maak je helemaal zelf. Niet zo creatief? Er zijn ook allerlei leuke prikborden te koop.

prikbord

Prikbord maken van stof

De leukste en simpelste manier voor het maken van een prikbord is met een stuk zacht board en een lapje stof. Wikkel het stofje om een plaat kurk of MDF en tack hem aan de achterkant vast. Met leuke lintjes maak je het prikbord nog iets vrolijker, en je kan er ook nog kaartjes of foto’s achter schuiven. Bekijk eens het prikbord zelfmaakplan hoe je dit precies doet.

Je kunt ook meerdere lapjes stof gebruiken voor het bekleden van het bord. Met stoffeernagels tik je de stof vast op het hout. Dit geeft een erg speels effect. Bekijk ook hier de zelfmaker van.

Uniek prikbord maken

Je kunt het ook groots aanpakken. Een mega prikbord in de woonkamer valt lekker op en staat erg mooi. Natuurlijk niet zo’n standaard prikbord, maar wat dacht je van een oude robuuste deur waar allerlei briefjes en foto’s in prikt. Tik een oude deur op de kop, bijvoorbeeld bij Loods 5 of Van Ijken Oude Bouwmaterialen. Sla spijkers in de deur en prik er leuke kaartjes op. Bekijk de zelfmaker Prikbord van oude deur voor meer informatie.

In je werkkamer kan je vast ook wel een prikbord voor notities, papieren, visitekaartjes en ander kantoorgerei gebruiken. Maak daarom een groot prikbord die voor een georganiseerde werkplek zorgt.

Prikborden te koop

Er zijn ook verschillende mooie en unieke prikborden te koop. Bekijk eens het artikel over prikborden op Kidskamers.nl. Daar vind je handige verkoopadressen voor allerlei leuke prikborden voor in je interieur.

Leuke punaises

Op een mooi prikbord horen stijlvolle punaises. Ook deze zijn prima zelf te maken. Gewoon van knopen en een doosje standaard punaises. Beetje lijm tussen een knoop en punaise en klaar is kees.

Digitaal prikbord

Wist je dat er ook een digitaal prikbord bestaat? Voor al je online knipsels, favoriete plaatjes en foto’s. Deze persoonlijke beeldbank heet Pinterest. Hier kan je verschillende digitale prikborden aanmaken met allemaal een ander thema. Zo hoef je plaatjes niet eerst uit te printen voordat je ze op je prikbord kunt prikken.

nog meer: wooninspiratie