Niet meteen weggooien: zelfmakers met oud servies

Sta je op het punt om een oud servies te verkopen? Of het aan zijn lot over te laten in de afvalbak? Niet zo snel! Je kunt namelijk nog allerlei mooie dingen maken van dat oude serviesgoed. Deze zelfmakers gaan je op weg helpen. Aan de slag!

do it yourself druppelmok
Gespikkelde mokken € 19,50 (studiobloei). Keramieken zeef vanaf € 12,-, lepeltjes vanaf € 7,95 (boet-stijl). Kom Hasami € 12,- (thefinestore.com),- Linnen servet per set € 16,90, theedoek € 11,- (mooisenmeer). Overig privébezit.

Pimpen met porseleinverf

Met de komst van een nieuw seizoen begint het bij ons te kriebelen en krijgen we zin in het shoppen van nieuwe items voor in huis. Maar vergeet niet dat je ook je huidige inboedel een nieuwe look kunt geven. We laten je hier graag zien hoe je met een beetje porseleinverf jouw thee- en koffiekopjes pimpt.

LEES OOK
Vrolijke spikkels: DIY terrazzo-look

Dit doe je met gebroken servies

Een bord, kom of kopje gesneuveld? Grote kans dat deze scherven met pijn in je hart in de prullenbak belanden. Nergens voor nodig. In Japan geven ze gebroken servies gewoon een gouden randje.

DIY plantenhanger van oude kommen

Met planten breng je gemakkelijk leven in huis. Niet gek dat er in sommige huizen meer dan twintig in de woonkamer staan. Je zou het een verzameling kunnen noemen… Aangezien het grondoppervlak bij velen voldoende gevuld is met planten kun je het ook hogerop zoeken in de vorm van een hanglamp met plant. Deze lamp met plantenpot zorgt voor een groene toevoeging in huis zonder enige ruimte in te nemen. Enne… je fabriceert ‘m zelf met iets wat je misschien al in huis hebt: twee oude kommen. Maak ‘m af met een mooie hangplant.

LEES OOK
Do it yourself: kleine wandplank voor je favoriete accessoires

In nieuw jasje

Het zogenaamde drip-effect geeft serviesgoed een nonchalant speels randje. En wat zo leuk is: je maakt het letterlijk in een handomdraai. In deze video laten we je zien hoe je dat doet.

DIY voor de kinderen

Makkelijk te maken, leuk om te hebben en handig om spulletjes in te bewaren: dierenopbergers. Geen saai, lege bakjes meer! Bekijk de video om te zien hoe je zo’n leuke opberger met gepimpte speelgoeddieren maakt.

Feestelijke etagère

Met een étagère stal je op een feestelijke manier stapels bonbons, fruit, koekjes of scones voor een high tea uit. De étagère is een mooi accessoire voor op de keukentafel of in de woonkamer. Koop er een in de winkel of nog leuker: maak zelf een étagère van oud servies.

LEES OOK
Helemaal on trend: DIY’s met ronde vormen

Tegeltjes van oud servies

Serviesgoed laten vallen?… Gooi het niet weg, maar maak er iets moois van. Breek het servies in nog kleinere stukjes en verwerk ze in deze zelfgemaakte tegeltjes. Hoe kleurrijker het servies, hoe vrolijker de tegeltjes!

nog meer: wooninspiratie