Unicum in de slaapkamer: een zelfgemaakt bed

Een bed van de Zweedse woongigant Ikea heeft iedereen al en de meeste andere bedden zijn onbetaalbaar. De oplossing? Maak zelf een bed! Zo weet je zeker dat je een uniek exemplaar in de slaapkamer hebt staan. Aan de slag!

Een bed met opbergruimte

Een bed met kastruimte -zoals een hoogslaper- is ideaal voor een kleinere slaapkamer. Zo verlies je maar weinig plaats en raak je je spullen toch kwijt. Maar hoe begin je daar nu aan? Ga de hoogte in met je bed en maak planken vast onder de lattenbodem. Doe er een hoes omheen en alle spulletjes liggen netjes uit het zicht. Easy!

Kleine ingreep, groot resultaat

Natuurlijk is niet iedereen (lees: mensen met hoogtevrees) fan van hoog slapen, dus dan ga je maar beter voor een lager exemplaar met handige lades. Een breed uitgemeten bedpodium heeft een grootse uitstraling en zorgt voor opbergruimte. Ideaal dus om al je rommel in te verstoppen! Nog een ander ideetje is een kastenwand aan het hoofdeinde van je bed. Je schuift een normaal bed tegen een hoofdeinde met lades et voilà. Een kleine ingreep en toch heb je een uniek meubelstuk gemaakt.

Bijzondere bedden

Vind je zo’n simpel bed maar te gewoontjes? Ga dan voor een verrijdbaar kubusbed. Geef toe… klinkt leuk, toch? Eigenlijk is het een soort mini-slaapkamertje dat je met de open kant tegen de muur kan plaatsen. De ideale oplossing voor een kleine studio of studentenkamer.

Je hoeft ook niet altijd te gaan voor een houten bed. Metaal oogt bijvoorbeeld veel stoerder. Het is geen eenvoudig materiaal om mee te werken, maar wel het proberen waard.

Ook de kleinsten worden verwend

Een bed maken voor in de kinderkamer is eigenlijk niet zo moeilijk. Steigerhout is een stoer en makkelijk te bewerken materiaal, dus zeker geschikt voor een kinderbed. Een duidelijke bouwtekening is natuurlijk geen overbodige luxe. Op Kidskamers.nl vind je werkbeschrijvingen van verschillende soorten bedden. Aan de slag dan maar!

Je eigen bed maken is enorm origineel en creatief maar er kruipt best wel wat tijd in. Heb je geen zin om je hele bed in mekaar te steken? Geef je oude exemplaar dan gewoon een nieuwe look. Een likje verf of een nieuw hoofdeinde doet al veel!

nog meer: wooninspiratie