DIY: kast

Unieke meubels in je interieur zijn altijd leuk. Vooral als je ze zelf gemaakt hebt! Denk bijvoorbeeld aan een kast. Als je een echte klusser bent, maak je hem helemaal zelf. Of je smokkelt een beetje en gaat aan de slag met het pimpen van een bestaand exemplaar.

vtwonen DIY - wandkast in multiplex

Vakkenkast maken

De vakkenkast van o.a. Ikea is erg populair. Een beetje jammer dat deze tegenwoordig in elke woonkamer te vinden is. Een uniek exemplaar is natuurlijk veel leuker. Je maakt bijvoorbeeld van planken en platen MDF dozen in verschillende maten. Deze schilder je allemaal in dezelfde kleur. Enkelen krijgen een deurtje, maar de meeste dozen blijven open. Wanneer je deze op een kiskras manier aan elkaar bevestigt, krijg je een hele speelse vakkenkast. Zo éénvoudig is zelf een kast maken.

Zelf kast maken van steigerhout

Een meubelstuk van steigerhout mag tegenwoordig niet meer ontbreken in je interieur. Dit ruige materiaal is echt van nu. Al hangt daar dus ook vaak een flink prijskaartje aan. Maar niet als je er zelf mee aan de slag gaat. Een kast van steigerhout is goed zelf te maken. Regel ergens wat steigerplanken, een zaag en een boormachine. En je kan aan de slag.

Behang je oude kledingkast

Krijg jij al blauwe duimen door alleen maar te kijken naar een hamer? Dan is een hele kast in elkaar knutselen misschien niet zo’n slim plan. Maar ook dan kan je een hele eigen en unieke kledingkast maken. Neem een eenvoudige kast, die je al hebt of koopt. En koop enkele rollen behang met een leuk dessin. De deurtjes, planken en de binnenkant van de kast krijgen een fris behangetje. Zo heb je je eigen patchworkkast gemaakt.

nog meer: wooninspiratie