5x een DIY voor meer kleur in huis

Kan jouw interieur wel wat extra kleur gebruiken? Laat de creatieve geest (en die handige klusser) in je los en ga aan de slag met een van deze 5 DIY’s voor een kleurexplosie in huis. Of het nou een klein accessoire is of een complete roomdivider: tegen meer kleur zeggen wij geen nee.

DIY uit 101 Woonideeen | roomdivider in groen | mintgroen | witte vloer | zelfmaken

Verloop van kleuren

DIY projecten zijn perfect om het huis iets persoonlijks mee te geven. En daar krijg je ook nog eens een blij gevoel van, want hoe trots kun je zijn op die eigen creatie? Wat dacht je van ombre kaarsen, oftewel kaarsen met een kleurverloop? Het perfecte accessoire dat zorgt voor net dat beetje extra kleur op de eettafel of dat saaie dressoir. Zo maak je de ombre kaarsen makkelijk zelf.

Kleurig patchwork

Over kleine moeite, groots effect gesproken: voor deze DIY wand van patchwork maak je zelf een compositie van kleuren, texturen, formaten en dessins. Het resultaat van je werk is gegarandeerd uniek en gaat sowieso voor meer kleur zorgen. Durf dan ook uit te pakken met tinten die je normaliter niet zo snel zou kiezen.

LEES OOK
DIY: houten deuren met een vintage look

De kleur van bloemen

Een makkelijke manier om een levendiger huis te krijgen is door een mooi boeket bloemen op tafel te zetten. Helaas gaan verse bloemen geen eeuwigheid mee en kun je er met een beetje mazzel twee weken van genieten. Maak de kleurexplosie in huis iets permanenter door bloemen te laten drogen en ze vervolgens in te lijsten. Bloemen inlijsten doe je zo.

Multifunctionele roomdivider

Met deze multifunctionele roomdivider verdeel je de slaapkamer in een handomdraai in een kleed- en slaapgedeelte. Gebruik hem als bedhoofdeind, kast of bedstee. Handiger dan dit wordt het niet! Schilder de roomdivider net als in deze DIY in een spetterende kleur en je fleurt de slaapkamer meteen op.

LEES OOK
6x creatief idee: stempelen met keukengerei

Flessen verven

Een prachtig gekleurde vaas kun je natuurlijk shoppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze groene vaas? Maar kleurrijke flessen en vazen maak je ook zelf door ze te verven. Gooi oude flessen of potjes daarom niet direct in de glasbak, maar bewaar ze voor deze DIY met kleur. We gingen alvast aan de slag en maakten voor jou deze vrolijke zelfmaker plus duidelijke beschrijving. Piece of cake, dat flessen verven! Aan de slag dus.

nog meer: wooninspiratie