Blikken verven

Gezien op Pinterest: geverfde blikken, gebruikt als opbergblikken óf met planten er in. We gingen aan de slag en maakte voor jou deze vrolijke zelfmaker plús een duidelijke beschrijving. Aan de slag!

blikken verven
blikken verven

Dit heb je nodig:

  • Blikken, in verschillende groottes
  • Spuitverf (bijv. Spuitverf glans – gebroken wit van de HEMA € 7,95. De verf is geschikt voor binnen en buiten)
  • Oude kranten

Zo ga je te werk:

Stap 1

Maak de blikken goed schoon, zodat ze vet- en stofvrij zijn. Plak vervolgens een hoekje binnen in huis of in de tuin af met kranten. Zo is alles goed beschermd tegen eventuele verfspatten en uitschieters.

Stap 2

Sprayen maar! Let er op dat je de spuitbus niet te dicht op de blikken houdt, want dan krijg je druipers. Spray de binnenkant én eventueel de buitenkant van de blikken.

Stap 3

Laat de blikken goed drogen… en klaar! Vul de blikken met leuke planten of gebruik ze als opbergbakken. Zet je er planten in? Sla dan met een hamer en priem gaten in de onderkant van het blik. Zo kan het water goed weglopen.

Waar haal ik de blikken vandaan?

Voor gewone kleine blikken kun je het beste terecht bij de supermarkt. Voor de grote blikken die ik gebruikt heb kun je terecht bij bijvoorbeeld restaurants. Zo ben ik langs gegaan bij een pizzeria en heb gevraagd of ze wat blikken wilden bewaren. Met als resultaat: een hele berg blikken!

Verschillende kleuren

Naast zwart en wit kun je natuurlijk ook andere kleuren gebruiken voor de blikken. Wil je meerdere kleuren op één blik? Maak dan gebruik van tape. Beplak de blikken met tape voor een leuke print. Strepen, driehoeken, stippen: het kan allemaal!

Blikken met gaten

Een priem en een hamer zijn niet alleen handig om gaten in de onderkant van het blik te slaan: je kunt de blikken net iets extra’s meegeven door langs de rand van het blik wat gaten te slaan. Dit geeft een speels én stoer effect.

nog meer: wooninspiratie