5x DIY met kids

Het is soms niet simpel om kinderen bezig te houden. Maar wat is er leuker dan samen de handen uit de mouwen te steken? Wij hebben 5 leuke DIY’s om samen met kinderen te doen op een rij gezet.

1. A, B, C op de muur

Fleur de kinderkamer op met houten letters aan de muur. Want welk kind wil nu niet zijn eigen naam in zijn kamer hebben? Gebruik voor de letters underlayment of hout, en zaag er de letters uit. Met verf en andere versiersels maak je de mooiste woordcreaties voor op de muur.

houten letters zelf maken

2. In de wolken

Nog een lamp nodig in de kinderkamer? Deze kun je ook heel goed zelf maken met de hulp van je kind. Maak bijvoorbeeld een wolkenlamp. Zagen, boren en monteren moet je even zelf doen, maar daarna kunnen jullie alle creativiteit kwijt met het versieren van dit meesterwerk.

wolkenlamp diy

3. Het voorjaar in huis

Haal alvast het voorjaar in huis met een verenmobile. Hang hem op in de woonkamer of kinderkamer en je bent klaar voor de lente. Haal wat oud papier, gekleurde vellen karton en touw tevoorschijn, dan even knippen en plakken en klaar is kees! Zo is iedereen de hele middag zoet.

knutselen verenmobile

4. Vrolijke pennenbakjes

Na een lange dag knutselen met de kinderen is het tijd voor een snack. Zelfs een lege doos Pringles kun je na gebruik nog een nieuw leven in blazen. Door de schone doosjes op gewenste hoogte te snijden en daarna te beplakken met patroonpapier of een tekening van je kind, maak je binnen no time originele pennenbakjes.

pennenbakjes diy kinderen

5. Geen regendag, maar feestdag

Een regenachtige dag is perfect om samen te kokkerellen. Maak eens cupcakes met de kinderen. En wanneer ze aan het afkoelen zijn, maak je deze leuke vlaggenlijn om de cakejes mee te versieren. Laat de kinderen de vlaggetjes maken en rijg ze daarna zelf aan touwtjes. Smullen maar!

kinderen diy

Bron: 1. vtwonen oktober 2015 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans | 2. 101 Woonideeën september 2013 | 3. 101 Woonideeën juli 2014 | 4. 101 Woonideeën | 5. 101 Woonideeën april 2014 | Fotografie en productie Sigrid Bulens

nog meer: wooninspiratie