Dit zijn de voordelen van een vide in huis

Als er één ruimte multifunctioneel is, dan is het een vide wel. Een vide is niet alleen praktisch maar geeft je huis net dat extra beetje schwung. Nog niet overtuigd? Ontdek hier alle voordelen van een vide in huis.

vtwonen 06-2020 | binnenkijken in Nijmegen entresol met vintage bankje

Ruimtelijk gevoel

Misschien een open deur: maar een vide levert veel extra ruimte op. Het fijne van een vide is dat twee verdiepingen op een speelse wijze met elkaar verbonden worden. Naast dat het ruimtebesparend is, oogt het ruimtelijker en geeft het flink wat extra daglicht. Altijd fijn! Kijk maar eens binnen bij deze loft in een oud klooster waar een vide een ideale oplossing voor de ruimte-indeling bood.

Knusse slaapplek

Laat de plafondhoogte het toe? Dan leent een vide zich uitstekend als slaapkamer. Hoe knus om in de nok van het dak te slapen? Hoe je je slaapkamer omtovert tot een luxe hotelkamer ontdek je hier.

vtwonen binnenkijk special 2016 | oude muziekschool moderne glazen vide in keuken en woonkamer

Werkruimte

Je kunt een vide dus prima inrichten als slaapkamer of als chill-plek, maar een werkruimte is ook geen slecht idee. Zo heb je een aparte werkplek, maar hoef je je niet helemaal af te zonderen. Nooit eerder was het zo belangrijk een fijne én gezonde thuiswerkplek te hebben.

Opslagruimte

Extra opslagruimte is altijd welkom en op een vide is rommel lekker uit het zicht. Je kunt ook een mooie boekenkast op maat (laten) maken en een privé bibliotheek creëren. Een comfy fauteuil erbij om in te ploffen en klaar ben je!

Kosten

Tot slot: de kosten. Dat scheelt natuurlijk per huis en heeft ook te maken met de grootte en afwerking van de vide. Bovendien leent niet elk huis zich voor een vide (lees: hoog plafond). Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor jouw huis? Je kunt altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij een aannemer.

nog meer: wooninspiratie