Dit zijn de trendkleuren van het jaar volgens de experts

Iedereen is meer dan ooit toe aan een natuurlijke omgeving en sociaal contact. Deze trend zie je terug bij alle merken die weer de Kleur van het Jaar kozen. Van een lichte natuurlijke tint tot een luxe warme kleur: dit zijn volgens de verfgiganten dé kleuren van 2022.

woonkamer | blauw | lichtblauw | kamerplant | calathea | wandkleed | kleur van het jaar

Flexa: licht en luchtig

Na de zachte groenblauwe kleur Tranquil Dawn uit 2020 en de aardse natureltint Brave Ground uit 2021 maakte Flexa onlangs de nieuwe Kleur van het Jaar bekend. Dit keer gaan ze voor licht en luchtig met de kleur Bright Skies.

Deze lichtblauwe tint geeft het interieur een frisse look. Natuur, creativiteit en comfort zijn nóg belangrijker geworden dan voorheen en dit is vertaald naar een levendige, optimistische kleur. Combineer Bright Skies met groen-, grijs- en bruintinten of de vier bijpassende kleurenpaletten van Flexa Kleur van het Jaar. De thema’s van deze palletten zijn eveneens levendig, luchtig, natuur en fris. Deze combinatie werkt positief en rustgevend op ieder interieur.

LEES OOK
Kleurcontrasten: durf kleuren te combineren

Muurverf Fennel, lakverf Flax (headboard) M.m.v vtwonen.nl (beddengoed Natural Stone kleur Zand en messing wandlamp Jupiter uit de vtwonen collectie), iblaursen.nl (groen linnen kussen, quilt), angeliquehomberg.nl (keramieken poef), nordal.eu (vloerkleed), restored.nl (zandkleurige beker), hm.com (hoge houten pot, pot met deksel). Overig privébezit.

Histor: haal de natuur in huis

Net als Flexa laat ook Histor de natuur terugkomen. Zij hebben namelijk de kleur Olive Sprig uitgeroepen tot de Kleur van het Jaar 2022. Deze olijfgroene kleur haalt de natuur is huis en dat is precies wat we nodig hebben. Je mindset verandert als je de omgeving verandert. Dus ga aan de slag en schilder de muur van jouw thuiswerkplek of slaapkamer.

Combineer Olive Sprig met authentieke elementen, natuurlijke materialen en organische vormen. Wil je meer inspiratie hoe je deze kleur combineert? Bekijk dan de drie inspiratiepaletten die Histor heeft samengesteld.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 5 | fotografie Barbara Kieboom | styling Frans Uyterlinde

Karwei: warm en luxe

Karwei gooit het over een andere boeg maar kiest wél de natuur als grote inspiratiebron. Zij gaan voor een warme, pure kleur die je interieur laat stralen. Karwei kiest als Kleur van het Jaar voor Ginger Gold. Deze gouden kleur brengt warmte en rust in huis en zorgt voor een fijn gevoel. Combineer de kleur met wittinten voor rust en openheid.

Wil je meer verdieping in je interieur? Ga dan voor een combinatie met bruintinten. En voor een back to nature vibe matcht Ginger Gold met donkergroen.

LEES OOK
Zo pas je kleurverloop toe in je huis

nog meer: wooninspiratie