Dit is waarom je ook een wandtapijt wilt

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: wandtapijten. Zo’n tapijt op de muur geeft toch dat beetje extra aan je interieur: naast een mooi design ook een fijne textuur aan de wand. En dat is niet het enige voordeel. Dit is waarom je vandaag nog een wandtapijt in huis wilt halen!

vtwonen 10-2016 | bureau met oude lamp en wandkleed

Makkelijk gemaakt

Heb je een hele lege muur en vind je het lastig om te bedenken wat je er ter decoratie op kunt hangen? Dan gaat een wandtapijt je verrassen. Wandtapijten zijn door hun vaak grote formaat perfect om in een klap een gehele muur af te maken. Dat scheelt zeeën van tijd en het geeft de ruimte binnen no-time een andere look. 

Wandtapijten zijn ook ideaal om snel én super easy extra kleur toe te voegen in een kamer. Met name als je muren hebt in neutrale kleuren. Is je huis al een kleurrijk geheel? Ga dan voor een tapijt met zwart-wit design of kies voor een mooi wandtapijt met subtiele kleuren. 

LEES OOK
Originele muurdecoratie: 4x eens wat anders aan de wand

Beetje extra

Een wandtapijt geeft ook net dat beetje extra aan een strak gestuukte muur. Door het materiaal en de textuur van de tapijten kun je een ruimte op een simpele manier een stuk knusser en warmer maken. Match het wandtapijt met andere texturen en materialen door ‘m bijvoorbeeld boven een bed of zetel te hangen. De perfecte eyecatcher! 

LEES OOK
Lekker creatief! Zo mooi zijn meerdere kleuren op de muur

Een nieuw geluid

Een ander voordeel van een wandtapijt is de geluiddempende functie. En die werkt beide kanten op: het tapijt dempt geluid van binnen én buiten de kamer. Ideaal dus voor op een werkkamer. Heeft niemand last van alle calls die jij de hele dag door hebt en word jij niet gestoord in de meetings door achtergrondgeluiden. Dubbel win!

Hoe dikker en groter het tapijt, des te groter het dempende effect. Daar kun jij niet alleen voordeel aan hebben, maar bijvoorbeeld ook de buren. 

Ook als je last hebt van een echo in huis heb je grote kans dat een wandtapijt een groot deel van het probleem oplost. Met name in grote ruimtes, denk aan een woonkamer met open keuken, kan zo’n tapijt aan de muur een positief effect op de akoestiek hebben. 

nog meer: wooninspiratie