De mooiste retro en new-vintage kasten

Een retro kast of (new) vintage kast? De termen retro en vintage worden nog weleens door elkaar gebruikt, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Een overeenkomst is echter dat ze beiden karakter toevoegen aan een ruimte door de oude look and feel. Met retro en new-vintage kasten haal je dus ware blikvangers in huis. Voor welk exemplaar ga jij?
De mooiste retro en new-vintage kasten

Kastje naar de muur

Retro kasten zijn qua materiaalgebruik, ontwerp en stijl geïnspireerd op trends van vroeger, maar dan in een modern jasje gestoken. Retro items zijn dus nieuwe producten met elementen uit bijvoorbeeld de fifties en seventies, zoals slanke uitlopende poten of poten van chroom onder kasten. Een vintage item is een authentiek item dat daadwerkelijk uit een vroegere periode stamt, deze zijn dus moeilijker te vinden. Gelukkig zijn er ook new-vintage meubels! Deze items zijn dan wel niet vintage, maar hebben wel de oude look gekregen. Tip! Ontdek hier alle kasten.

De mooiste retro en vintage kasten:

Ladenkastje Jersey van New Routz, dressoir van La Forma, ladenblok Atlanta van New Routz, lockerkast Texas van New Routz, dressoir van Dutchbone, Rusty kast van Dutchbone, Brooke kast van Dutchbone, lockerkastje Colombus van New Routz.

nog meer: wooninspiratie