De zetel stylen als een pro met deze 5 tips

Van heerlijke plofkussens tot fluweelzachte plaids: als er één plek in huis schreeuwt om comfort, is het de zetel. De zetel stylen is daarom een belangrijke taak. We geven je een handvol tips om er meteen zelf mee aan de slag te gaan. Stijlplezier gegarandeerd!

Start met een neutrale basis

Kussens in neutrale kleuren, ingetogen patronen en rustige texturen; ze zijn de basis voor elke zetel. Kijk naar de hoofdkleuren in je interieur en neem deze over in de kussens en plaids op de zetel. Taupe, gebroken wit en pasteltinten zijn altijd goed.

Mix texturen

Als je de basis hebt gelegd met neutrale kleuren, is het tijd om creatief te worden. Ga aan de slag met verschillende texturen om leven in de zetel te blazen. Ga voor kussens met borduursels, een leuk patroon of een glanzende stof. Velours of linnen voegen extra warmte toe aan het geheel.

Andere vormen en maten

Je zetel stylen doe je met kussens in verschillende vormen. Rond, vierkant, rechthoekig… Ze zijn er in allerlei vormen en maten om een reden: zodat jij ermee kunt experimenteren. Ga voor een basis van vierkant of rechthoekig en voeg daar kleinere kussens in andere vormen aan toe voor een speels effect.

Lagen

Hoe groter de zetel, hoe meer kussens erop passen. Maak daar gebruik van door veel lagen kussens tegen elkaar te zetten. Hoe meer kussens, hoe lekkerder je in de zetel kunt wegkruipen. Voeg ook plaids en schapenvachten toe voor extra knusheid en een gelaagde look op de zitting of leuning van de zetel.

Gooien maar!

Hoe moet je die kussens dan precies neerzetten? Daar is de ‘throw trick‘ voor uitgevonden. Om de styling nonchalant te houden, kun je elk kussen luchtig op de zetel ‘gooien’ in plaats van stijfjes neer te zetten. Tip: kussens hoeven echt niet alleen in de hoek, dus gebruik de hele zetel. Ook leuk: zelf kussens maken die perfect bij je interieur passen.

nog meer: wooninspiratie