Cotton ball – vrolijk gekleurde lichtslinger

Je ziet ze steeds vaker in interieurs, deze vrolijk gekleurde lichtslingers bestaande uit ballen gemaakt van gekleurd polyesther. Dat de lichtslingers ook verkrijgbaar zijn als tafellamp en hanglamp ontdekten we op Maison & Objet in Parijs. En ze heten cotton ball. 

cotton ball

Cotton ball van ‘La case de cousin paul’

De stand van La case de cousin paul bleef niet onopgemerkt. De meters hoge bakken aan de wand met daarin de ballen – per kleur gesorteerd – trokken direct onze aandacht. De stand was een en al kleur! Naast de bekende ‘fancy lights’, de lichtslingers bestaande uit 20, 35 of 50 ballen, werden de tafel en hang variant gepresenteerd.

Toeval

De man en vrouw achter dit Franse merk ontmoeten elkaar in een videotheek en het was liefde op het eerste gezicht. Uit Thailand namen ze decoratieve ballen mee voor vrienden en familie. Deze vielen zo in de smaak dat ze naar de bank gingen met het plan ballen te gaan verkopen. De bank wilde geen geld lenen, maar uiteindelijk kregen ze een kleine winkel in Montmartre. Met een baby erbij was ook de naam van de winkel een feit: La case de cousin Paul.

Ook verkrijgbaar in Nederland

De populaire lichtslingers zijn ook in Nederland verkrijgbaar via Cotton Ball lights. In Thailand worden de cotton ball slingers al jaren in standaard kleurcombinaties verkocht. Het unieke aan het concept van Cotton Ball Lights is dat je de vrijheid hebt om je eigen kleurcombinatie te maken. Op www.cottonballlights.com kun je zelf je eigen fancy lichtslinger of lamp samenstellen. Via de webshop kun je snel en eenvoudig je eigen lamp of slinger samenstellen. Laat je fantasie de vrije loop en mix & match erop los. Stel uit meer dan 38 kleuren je eigen slinger samen. Ook de tafel- en hanglamp kun je naar eigen wens ontwerpen. Kies het aantal ballen en de kleur!

Uiteraard kun je ook kiezen uit een van de kant-en-klare slingers. Een slinger bestaande uit 35 ballen heb je al vanaf € 29,95. Check de website voor meer informatie. Cotton Ball Lights is gevestigd in Breda, Veemarktstraat 49. Op de website vind je nog veel meer verkoopadressen van winkels die de lichtslingers verkopen. Zowel de standaard kleurcombinaties als losse ballen zodat je zelf je slinger kunt samenstellen.

nog meer: wooninspiratie