Het buitentapijt als finishing touch van je terras: zo style je het

Als er één item is dat terrassen, balkons en veranda’s een extra knusse look geeft, is het wel het buitentapijt. Het zorgt er – net als in huis – voor dat de ruimte één geheel wordt. Het oogt gelaagd en maakt je buiten ‘af’. Als je nog nooit een buitentapijt hebt gehad, is dit het uitgelezen moment om dat toch eens te proberen.

vtwonen | buitenkleed abo acite

Vlekbestendig & kleurvast

Bovendien is het buitentapijt de ideale oplossing voor oneven tegels, droge grond en onkruid: leg er een tapijt over en er is niks meer van te zien. Dan is het wel slim om voor een exemplaar te gaan dat de verschillende elementen met vlag en wimpel doorstaat. Niemand zit te wachten op een vervaagd of beschimmeld tapijt. Een kleed van polypropyleen is daarom een goed idee. Dat is solide materiaal, gaat lang mee en voelt tegelijkertijd zacht aan blote voeten. Daarnaast neemt het amper vocht op, is het vlekbestendig en kleurvast. Dat betekent dat zo’n tapijt prima bestand is tegen een regenbui.

Bohemian

Als je de tuin een zomers gevoel wil geven, is een bohemien thema een goede optie. Met lantaarns, lichtsnoeren, lampionnen, kleur en verschillende texturen kom je al een heel eind. De look maak je af met een buitentapijt met een etnische print. Je hebt zo het hele jaar rond de mooiste setting voor een tuinfeest. Kans bestaat wel dat vrienden nooit meer weggaan.

Extra leuk: 10 nummers vtwonen + buitentapijt voor maar € 59,-

Grafische print

Is Scandinavisch meer je ding? Een tapijt met een grafische print maakt een stoere patio wat zachter. Bovendien is het ook geen overbodige luxe als je buiten een koude gietvloer beslaat. In een smalle ruimte kun je meerdere tapijten neerleggen om de ruimte open te breken. Zo kun je ook verschillende plekken binnen de tuin ontwerpen: een hoekje waar je heerlijk kan relaxen en een hoekje waar de barbecue aan gaat en je gezellig babbelt met vrienden.

Surfplank

Ook al woon je niet in de buurt van het strand; met een beetje fantasie kun je wel datzelfde gevoel nabootsen. Zet een surfplank ter decoratie tegen de muur (ook als je niet surft, wij zullen het niet verklappen), maak gebruik van verweerd hout en kies voor nautische kleuren als wit en blauw. Alleen die frisse zeewind moet je er zelf bij denken.

Bij 10 nummers vtwonen ontvang je een buitentapijt cadeau!

Shop in de stijl van…

nog meer: wooninspiratie