Binnenkijken in een gastenverblijf met schouw in Frankrijk

De Franse boerderij La Maison Rousse bestaat naast een familiehuis ook uit een gastenverblijf. Vanuit alle kamers loop je zo naar het ruime zoutwater zwembad met rondom luie ligstoelen. Het gastenverblijf bevat misschien wel de mooiste ruimte in huis vol authentieke elementen als houten balken, een schouw, kalkstenen muren en fijne nisjes.

vtwonen 08-2020 | bk buitenland frankrijk gastenverblijf met stenen schouw
vtwonen 08-2020 | bk buitenland frankrijk eettafel met gekleurde stoelen

Chillruimte

In het gastenverblijf van La Maison Rousse vind je een heerlijke chill plek met een enorme, originele schouw. Dankzij de dikke kalkmuren met stenen is het er zomers heerlijk koel, terwijl het er in de wintermaanden juist behaaglijk warm blijft. De inrichting bestaat uit een mix van gekregen en gevonden spullen. Zo lieten de vorige bewoners het bed achter, waar Justine een daybed van maakte. Door er twee matrassen op te leggen en lekker veel kussens is het een heerlijke plek om nog wat te lezen of een dutje te doen. Aan het bureau zijn voor een speels effect twee gekleurde stoelen geplaatst en het nachtkastje naast de bank dient als bijzettafel.

vtwonen 08-2020 | bk buitenland frankrijk badkamer met blauwe tegels
vtwonen 08-2020 | bk buitenland frankrijk slaapkamer met bed en roze nachtlampje

Spelen met kleur

Met een achtergrond in de woonwereld speelt Justine graag met kleuren, waarbij ze contrasten niet schuwt. “Het hoeft allemaal niet zo serieus.” Zo combineert ze gerust groene muren met rood-roze gordijnen en pakt ze uit met eyecatchers in primaire kleuren als rood en geel. Door dat te doen, maakt ze het geheel net wat spannender.

nog meer: wooninspiratie