5 plekken om betaalbare kunst te scoren

Of het nu zelfgemaakte schilderijen, kindertekeningen, prints die je vond in een obscure winkel of kostbare verzamelstukken: kunst is een smaakmaker in huis. Maar wat als je niet het vermogen hebt om te investeren in kunst? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel andere opties.

Betaalbare kunst

Want met alle respect: na je studententijd is het niet meer echt leuk om exact dezelfde zwart-witfoto van een willekeurige skyline aan de muur te hebben als in ieder ander studentenhuis. Moet je dan gaan sparen voor ‘Echte Kunst’? Welnee. Er zijn genoeg originele prints te vinden die een plekje aan de muur verdienen. Hier vonden wij onze favorieten:

 1. Etsy
  Etsy loopt over van de creatievelingen die eigenhandig de mooiste dingen maken. Zo vind je toch een origineel kunstwerk voor een zachte prijs. Daarnaast vind je hier ook veel verkopers die mooie foto’s en prints voor je uitprinten op kwalitatief papier en vaak ook kunnen inlijsten.
 2. Musea
  Een expositie bezocht die indruk heeft gemaakt? Vaak verkoopt de museumwinkel posters van de kunstenaar in kwestie. De moeite waard om te checken.
 3. Society6
  Een snoepwinkel voor een ieder die op zoek is naar originele illustraties. Op Society6 vind je echter ook douchegordijnen, tapijten, klokken en servies. Kortom: voor je het weet is je verlanglijst opeens vijf pagina’s langer.
 4. Kunstkoopregeling
  Met de Kunstkoopregeling kun je bij veel galerijen kunst kopen op afbetaling zonder rente te betalen. De regeling geldt voor kunstwerken met een minimumprijs van 750 euro die gemaakt zijn na 1945 door nog levende kunstenaars.
 5. Minted
  Via Minted kan nieuw talent meedoen met ontwerpwedstrijden. De community van Minted bepaalt vervolgens welke werken verkocht worden. Het resultaat zijn honderden bijzondere en originele stukken die verrassend betaalbaar zijn.

Geen idee waar te beginnen? Laat je inspireren door de volgende plaatjes. Voor je het weet is er geen plek aan de muur meer over. Lees ook hier welke vuistregel je in gedachte moet houden wanneer je een expositiewand samenstelt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

New art on this wall ✨✨If you want to see more art like this go to ?@kbhksalonen new exhibition opening next week ?✨#kunstsalonen #kunstsalonencom #kbhksalonen #artwall #contemporaryart #exhibition #gallery #artinterior

Een bericht gedeeld door Anne Dubois Aarsland (@anne_aarsland) op

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Douce lumière matinale ✨

Een bericht gedeeld door Gabrielle Loranger (@gloranger) op

nog meer: wooninspiratie