Bankhoezen

Is je oude bank vaal, vol vlekken of gewoon niet de juiste kleur? Maar zit hij wel heerlijk? Dan geef je hem een nieuw leven met een bankhoes. Zelf gemaakt of gekocht in een kleurtje naar keuze. Bekijk hieronder allerlei mogelijke bankhoezen.

bankhoezenbankhoes

Maak zelf een bankhoes

Het is eeuwig zonde om een goede, lekker zittende bank weg te doen. Alleen maar vanwege een paar vlekken op de bekleding. Waarom zou je ook! Je maakt er gewoon zelf een nieuw bankhoes omheen. Haal de oude hoes of bekleding van de bank en teken deze over op patroonpapier. Van een mooie stof maak je een compleet nieuwe bankhoes. Bekijk de werkbeschrijving van bank- of stoelhoes. Iedereen zal denken dat daar een gloednieuwe bank in je woonkamer staat. Wat bankhoezen wel niet kunnen doen!

Een bonte bank

Als je van felle kleurtjes en drukke motieven houdt, dan bekleed je de oude bank met opvallende stofjes. En uiteraard heeft straks elk kussen een andere print. Met onze zelfmaker maak je van je eenvoudige en saaie bank, een vrolijk bont exemplaar.

Voor elke bank een hoes

Zelf niet zo handig met een naaimachine? Dan zijn er gelukkig ook heel veel bankhoezen te koop. Sommige hoezen zijn een beetje ouderwets, maar er zitten ook best hippe kleurtjes tussen. De bankhoezen zijn van stretch voor een optimale pasvorm. Meet je eigen bank op en kies de juiste maat. Let wel op: voor de meeste bankhoezen moet je bank armleuningen en voegen hebben.

Bankhoezen Ikea

Op een Ikea bank hoort een Ikea bankhoes. Deze meubelgigant verkoopt al jaren dezelfde banken, maar ze blijven variëren met bankhoezen met leuke kleuren en prints. Ben je dus uitgekeken op je huidige Ikea bankhoes, dan kies je er één uit de nieuwste collectie. Helemaal aangepast aan de laatste kleurtrends.

Bron: 101woonideeën

nog meer: wooninspiratie