Zen badkamer: zó wordt het een oase van rust

De badkamer is (op je slaapkamer na) de ruimte waar je de dag begint en eindigt. Dus dan kan ie er maar beter tiptop uitzien, toch? Het liefst straalt de badkamer een spa-gevoel uit, maar dat lijkt soms verre van haalbaar. Niet getreurd, met deze kleine aanpassingen komt die zen badkamer snel dichterbij.

Less is more in een zen badkamer

Woonaccessoires zijn leuk en maken een ruimte gezellig, maar als je streeft naar een ultieme zen badkamer kunnen ze wat afleidend werken. Laat ze weg, of ga liever voor één groter object in plaats van allerlei kleine prullen.

Ruim op

Niet de leukste klus, maar wel essentieel voor een rustige badkamer. Opruimen! Ga je badkamerkastjes langs en gooi weg wat je niet gebruikt. Wees streng, alles wat een jaar onaangeraakt in de kast heeft gestaan kan weg. Alles wat overblijft verstop je achter gesloten deuren of berg je op in mooie rieten manden. Zolang het maar niet rondslingert.

Met deze DIY opbergbakjes berg je kleine items stijlvol op.

Dispensers

Tandpasta, zeep, shampoo en andere verzorgingsproducten: de manier waarop je ze presenteert kan je badkamer maken of breken. Lelijke verpakkingen met grote kleurrijke logo’s mogen zo snel mogelijk de deur uit. Koop een paar mooie dispensers en giet alles over. Voilà: je badkamer ziet er meteen clean uit.

Zo maak je zelf luxe zeepdispensers.

Serene kleuren

Kleur in huis is belangrijk, maar als je voor een rustige sfeer gaat dan kun je beter kiezen voor een sober kleurenpalet. Ga bij de muren in een zen badkamer voor wit, zwart of grijs en voeg kleur toe door het kiezen van items die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Denk aan rieten manden, houten bakjes of een grote tropische plant.

nog meer: wooninspiratie