De mooiste dispensers voor handzeep, afwasmiddel en shampoo

Thuis de luxe van een hotel of spa, dat is het idee. Maar hoe bereik je dat? Je kunt natuurlijk de boel verbouwen en je interieur een compleet nieuwe look geven, maar er zijn gelukkig ook kleine aanpassingen die je kunt doen die én niet veel geld kosten, én niet veel tijd in beslag nemen, maar toch een groots effect hebben. Het toverwoord: dispensers.

vtwonen 08-2021 | ronde spiegel met houten wastafelmeubel in de badkamer
Vloertegel Mold XL Cement, 90×90 cm. Wandtegel achter wastafel Marrakesh, kleur Nieve, glans, 6,5×40 cm (lxb). Wastafel Tank, beton, kleur Concrete, 10x120x46 cm (hxbxd). Onderbouwkast Cube, eikenhoutfineer, kleur Oak, 30x120x43,5 cm (hxbxd). Wandkraan Flame, kleur Bronze, inbouwdeel. Bad Tub. Badmengkraan Flame, kleur Bronze, vrijstaand M.m.v. vtwonen.nl (muurverf kleur Flax, spiegel Ferm Living, wafelhanddoek Marc O’Polo), hkliving.nl (kruk, kleine witte vazen), nordal.eu (grote schelp, schelpvormige vaas, linnen badlakens, marmeren zeepdispenser), weldaad.com (marmeren schaaltje), hm.com (loper, grote marmeren schaal op vloer). De achterwand kreeg stuc effectief in kleur Flax van vtwonen (gemaakt door setbouw Milo Kol).

Clean slate

Weg met alle lelijke, schreeuwerige ‘over de top’ verpakkingen van handzeep, douchegel, shampoo en afwasmiddel. Schaf een paar mooie dispensers aan en trek een half uurtje uit om alles om te gooien. Dit is even een mini klus, maar als het goed is hoef je daarna alleen nog maar eens in de zoveel tijd een enkele dispenser bij te vullen.

LEES OOK
Zen badkamer: zo wordt het een oase van rust

Ga voor eenheid

Om dat echte gevoel van luxe en rust te creëren, is het wel een goed idee om met sets te werken. Dat wil zeggen dat je voor de handzeep en die tube afwasmiddel die op het keukenblad staan, twee bijpassende (of zelfs gewoon dezelfde) dispensers koopt. Twee zwarte dispensers bijvoorbeeld, maar dan een kleine en een grote. Of een witte dispenser en een exemplaar van wit marmer dat je er naast kunt zetten zonder dat het alsnog een rommeltje wordt. Let wel er wel op dat je als je twee precíés dezelfde dispensers aanschaft, dat je niet door de war raakt met wat wat nou ook alweer was. Dit kun je makkelijk oplossen door te werken met labels (hier koop je bijvoorbeeld labeltape).

Lekker groen

Naast dat dispensers er mooi uitzien, zijn ze ook duurzaam. Dit doordat je namelijk niet meer gebonden bent aan het aanschaffen van nieuwe zeep in plastic verpakkingen. Koop liever een grootverpakking en vul daarmee steeds de dispenser bij. Dit scheelt je trouwens ook een extra bezoekje aan de supermarkt of drogist! Kortom: win-win.

nog meer: wooninspiratie