Kleine badkamer? Zó benut je de ruimte optimaal

Niet iedereen is gezegend met een riante badkamer waarin je gemakkelijk een dansje kunt doen. Heb je een kleine badkamer en weet je niet hoe je deze handig kunt inrichten? Met déze tips benut je de vierkante meters die je hebt optimaal.

kleine badkamer indelen

Woonstijl ontdekken

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt voor vele dingen in het leven, en dus ook voor het inrichten van een kleine badkamer. Allereerst is het handig om te weten wat jouw woonstijl is, om op die manier te ontdekken in welke stijl je de badkamer wilt inrichten. Heb je geen idee? Doe dan de snelle woonquiz, waarmee je in een handomdraai kunt achterhalen waar jij het blijst van wordt.

Handige tips en trucs

Nu is het tijd om met de indeling bezig te gaan. Kleine badkamers vragen om slimme trucs en handige tips, waarmee je zoveel mogelijk opbergruimte creëert op zo min mogelijk vierkante meters. En optisch kun je de plek waar je baddert ook een stuk ruimer laten voelen, door een aantal handige stylingtrucjes in te zetten.

De hoogte in

De eerste tip? Ga de hoogte in, in plaats van de breedte. Een grote kast in donkere kleur kan prachtig zijn, maar in een kleine badkamer is dit geen handige keuze. Ga liever voor hangende meubels die je aan de muur kunt bevestigen. Een paar mooie stellingkasten of ranke planken met stijlvolle opbergers als rieten manden zijn daar een mooi, praktisch en stylish voorbeeld van.

LEES OOK
Toe aan een make-over? Dit zijn de badkamertrends 2022

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door vtwonen België (@vtwonenbelgie)

De eerste tip? Ga de hoogte in, in plaats van de breedte. Zo benut je de ruimte

optimaal.

Kleurenpalet

Met het oog op kleur is het bij een kleine(re) badkamer goed om rekening te houden met de luttele meters die je hebt. Een knalroze badkamer of donkerblauwe douche staat stijlvol, maar kan een ruimte al snel kleiner doen ogen dan-ie daadwerkelijk is. Kies dus liever voor een licht kleurenpalet voor zowel de meubels als de muren.

Ruimte en rust

Kleuren als wit, beige, lichtgroen en lichtblauw zijn altijd een passende keuze, die naast ruimte ook rust uitstralen. Voor meubels zijn licht hout, rotan of wittinten een ideale match. Om het toch speels en persoonlijk te houden, kun je bijvoorbeeld een kleuraccent aanbrengen in kleine accessoires als een zeeppompje, handdoeken of een lamp aan het plafond. Maar onthoud: minder is méér in het geval van een kleine badkamer.

Tegels

Om je badkamer optisch groter te laten lijken, is het slim om grotere tegels te gebruiken. Vele kleine tegels – en dus ook vele kleine voegen – laten een ruimte namelijk kleiner ogen. Met grote tegels, en de daarbij behorende grotere voegen, voorkom je dit stijlvol. Kies voor tegels in eerder genoemd kleurenpalet en je zit sowieso goed. Om dit effect nog meer te vergroten, kun je de badkamertegels van de vloer goed door laten lopen in de douche. Ook dit laat een ruimte gelijk veel groter ogen.

Op rolletjes

Handdoeken nemen altijd veel ruimte in. Vooral wanneer je een gezin hebt, red je het niet met slechts een paar baddoeken. De vuistregel: kies één kleur en schaf daar een hele lading badhanddoeken en gastendoekjes van aan. Opbergruimte te weinig? Leg ze dan gewoon in het zicht, op een plank aan de muur bijvoorbeeld. Rollen is bij gebrek aan ruimte een goede manier om op op te vouwen, hiermee zijn de handdoeken stijlvol opgeruimd en dienen ze als accessoire tegelijk.

nog meer: wooninspiratie