5x een stijlvolle badkamer

Toegegeven, de badkamer krijgt niet altijd de volledige aandacht. Er zijn ruimtes in het huis die we vaker en misschien liever inrichten. Toch breng je uren in deze kamer door. Dus mag de badkamer eens extra de aandacht krijgen. Bij deze: 5 tips voor een stijlvolle badkamer.
5x een stijlvolle badkamer

1. Zorg voor voldoende opbergers

De badkamer is bij uitstek de plek om shampooflessen, zeepjes en make-up te bewaren. Maar deze items kunnen rommelig ogen. Kies voor stijlvolle opbergers, waarin je iets minder mooie badartikelen opbergt, om dit te voorkomen. De mooiste bodylotions en nagellakpotjes zet je naast de wasbak of op de vensterbank.

5x een stijlvolle badkamer

2. Creëer licht in de badkamer

Een raam in de badkamer is ideaal. Al is het alleen voor frisse lucht en om condens weg te laten trekken. Een vensterbank bij het raam? Lucky you! De vensterbank is de ideale opbergplek om mooie flessen bodylotion en douchegel te plaatsen. Hou het wel rustig en kies voor opbergers en accessoires in lichte kleuren. Geen raam in de badkamer? Kies dan juist voor lichte tinten, zodat de kamer rustig en overzichtelijk oogt.

5x een stijlvolle badkamer

3. Voeg een dosis humor aan de badkamer toe

Het klinkt wellicht heel onbelangrijk, maar leuk is het wel. Humor in de badkamer in de vorm van een spreuk of quote maakt het veel aangenamer om uren in de badkamer door te brengen. Quotes vind je al op wasmanden, toilettassen en andere opbergers. Uiteraard is een tekstbord of ingelijste spreuk ook een goed idee. Let hier wel op dat deze muurdecoratie bestand is tegen vocht.

5x een stijlvolle badkamer

4. Kies voor functionele badkameraccessoires

De kans is klein dat jouw badkamer de oppervlakte van een balzaal heeft. Daarom is het belangrijk dat de accessoires die je aan deze ruimte toevoegt grotendeels functioneel zijn. Uiteraard kun je de muur voorzien van muurdecoratie, omdat het weinig ruimte inneemt. Maar een stoel is bijvoorbeeld niet heel handig, kies daarvoor in de plaats voor een krukje. Het merk Menu staat bekend om functionele én prachtige producten. Bekijk dus zeker eens hun collectie.

5x een stijlvolle badkamer

5. Stem alle badkameraccessoires op elkaar af

Kies je alleen voor lichte tinten in de badkamer, dan zit je altijd goed. Wil je wel kleur, zorg er dan voor dat de kleuren bij elkaar passen. Blauwtinten zijn ook populair. Maar ook op de kleur groen zijn we nog lang niet uitgekeken. Het merk Meraki heeft een fijne collectie badartikelen die altijd matchen met jouw badkamer. Bovendien zijn ze ook heel fijn in gebruik.

Ga voor een stijlvolle badkamer met deze items

shopping stijlvolle badkamer

Wandspiegel van IB Laursen, wandlamp van It’s About Romi, mand van Zone, mand van Aquanova, spiegel van Menu, handdoeken van Aquanova, kruk van Stapelgoed, handzeep van Meraki, decoratieladder van Household Hardware.

nog meer: wooninspiratie