Alles wat je moet weten over trendmateriaal albast

Bij vtwonen zijn we gek op tijdloze meubels, kleuren en accessoires. Maar zo nu en dan kunnen we het niet laten om een trend toe te passen in onze interieurs. Zeker niet als die trend alles in zich heeft om een blijvertje te worden. Albast bijvoorbeeld. Deze prachtige steensoort zien we steeds vaker terug in de interieurs van nu. Wees gewaarschuwd, na het lezen van dit artikel wil jij hoogstwaarschijnlijk ook iets van albast in huis halen!

Wat is albast?

Veel mensen verwarren albast met marmer en dat is niet zo gek, want de twee lijken qua uiterlijk best op elkaar. Toch zijn het materialen die van aard heel erg verschillen. Albast (ook seleniet genoemd) is een halfkristal van gips, en is daardoor vrij zacht. Marmer is een kalksteen, keihard. Waar de meeste natuursteensoorten in steengroeven worden gedolven, zit dat bij albast net iets anders – die vind je namelijk in knolvormen in de grond. De meeste albastsoorten zijn wit, maar het materiaal kan ook voorkomen in blauw, karamel, roze of lichtgeel. De kleur is afhankelijk van de plaats waar het wordt gevonden. Dat kan in Egypte, Engeland, Spanje of Italië zijn.

LEES OOK
De salontafel van natuursteen maakt een comeback

In het interieur

Waar je dit materiaal vooral tegen zal komen in de interieurwereld, is bij accessoires. Denk aan kaarsenstandaards, imposante ornamenten en vazen. Het leuke aan het materiaal is dat het perfect te combineren is met andere natuursteensoorten als marmer en graniet. Daarnaast past het perfect bij een zacht kleurenpalet vol warme kleuren en pasteltinten.

LEES OOK
Showstelers: de nieuwe collectie vtwonen accessoires

Combineren met albast…

nog meer: wooninspiratie