8x Klokken die passen bij je favoriete woonstijl

Klokken zijn natuurlijk praktisch, maar ze zijn ook de ideale wanddecoratie. Heb je nog steeds dezelfde klok hangen en is je interieur in alle opzichten veranderd? Hoog tijd voor een nieuw exemplaar! Kies een klok die bij de woonstijl past. Met deze klokken blijf je bij de tijd.

Een tafel achter de bank deelt de ruimte in tweeen
Oude teakhouten tafel (Jan van IJken Oude Bouwmaterialen). Bank Slimm in leer, kleur Fango (Design Loods 5). Zwarte Revolt stoel, klok, letter T in vitrinekast (Neef Louis). Vierkante stolp, kandelaar (De Weldaad). Groenige vaas (HK Living). Overig privébezit.

1. Basic

basic klok

Time Bandit van Zuiver

Rust, eenheid en basic kleuren. Dat is de basic woonstijl. Deze strakke klok past hier perfect bij. Geen tierelantijntjes, geen afleiding, gewoon een functionele klok. De Time Bandit laat je in ieder geval nooit meer te laat komen.

2. Landelijk

landelijke klok

Kave Home

De landelijke woonstijl kun je ook wel omschrijven als puur natuur. Deze klok voldoet aan alle eisen om z’n plek te bemachtigen in een landelijk interieur. De wijzerplaat is gemaakt van een robuust stuk acaciahout met metalen details. Je vindt ‘m hier.

3. Industrieel

industriële klokken

Filanto van Kwantum

Een stoer, houten frame, gouden details, industriële tandwielen als wijzerplaat en Romeinse cijfers die het plaatje compleet maken. Ben je op zoek naar een klok voor een industrieel interieur? Dan is deze klok een perfecte match.

4. Vintage

vintage klok

Bengt Ek van Nordic Nest

Een nieuwe klok met een vintage look: de Bengt Ek wandklok heeft het. De klok is geïnspireerd op de originele klokken in stations en is gemaakt van zink. De eveneens zinken bevestiging aan de muur geeft hem een industriële uitstraling.

LEES OOK
Combineer de klok met deze ronde wanddecoraties

5. Design

design klokken

Biegert & Funk Qlocktwo van Mister Design

Wauw! Deze design klok is echt een blikvanger in het interieur. Op deze klok wordt in woorden weergegeven hoe laat het is. Hij staat in verbinding met je telefoon waardoor de tijd altijd goed staat. Ook handig als de klok een uur vooruit of achteruit gaat.

6. Romantisch

romantische klok

Karlsson Flower van de Bijenkorf

Een romantisch interieur moet niet té zoetsappig worden, maar deze klok verdient zijn plek. De lichtgrijze tint zorgt voor een zachte uitstraling en de bloemvorm ademt romantiek. De fijne details van deze klok geeft het romantische interieur een sierlijk randje.

7. Klassiek

klassieke klok

Forio van Kwantum

Zorg in een klassiek interieur dat het niet oubollig wordt. Ga dus wél voor klassieke kleuren en tijdloze materialen, maar maak er geen museum van. Deze metalen klok met Romeinse cijfers past in dat plaatje. Het ranke design zorgt ervoor dat het geheel luchtig blijft.

8. Scandinavisch

Scandinavische klokken

Watch Out

Een minimalistisch design in massief eikenhout met stijlvolle wijzers. De lichte kleur en het natuurlijke materiaal past perfect in de Scandinavische woonstijl. En deze klok wordt geproduceerd in Denemarken; Scandinavischer wordt het niet. Je vindt ‘m hier.

LEES OOK
Originele muurdecoraties: 4x eens wat anders aan de wand

nog meer: wooninspiratie