5 films die iedere interieurliefhebber moet zien

Ben je aan het dagdromen over een toekomstige woning, zit je middenin een verbouwing of heb je net de sleutels van een nieuw huis? Het is altijd leuk om inspiratie op te doen voor het interieur. Naast social media en prachtige publicaties zoals vtwonen (knipoog) als inspiratiebron, kun je ook in films de mooiste interieurs bekijken. Dit zijn vijf films met prachtige huizen die iedere interieurliefhebber moet zien.

Styling vtwonen Liza Wassenaar
Loungestoel met houten frame € 950,- (nettydegroot). Schaal op de grond € 95,-, bijzettafel links € 1799,-, vaas op bijzettafel rechts € 50,-, bruine vaas achteraan € 40,-, hoekbank € 11.330,- (edha-interieur). Totem wandhanger vanaf € 79,-, kussen links op de bank € 199,-, theepot € 79,-, zwart en wit mapje op doos, per stuk € 22,-, wit kopje op tafel € 25,-, schaaltje op tafel € 30,-, boek € 65,- (sukha). Kussen tweede van links, 50×50 cm € 39,95, kussen in het midden met zwarte tekening Unique Pieces vanaf € 220,-, kussen rechts ernaast 50×50 cm € 39,95, kussen met pijlen en stippen Unique Pieces vanaf € 220,-, plaid op de bank 130×200 cm € 129,95 (mlfabrics). Kwast op schaal € 25,99 (zarahome.com). Doos op de grond  € 247,11 (badenbaden). Droogtakken prijs op aanvraag (waterdrinker). Houten schaal tegen achterwand € 79,-, ecru kelimkussen met beige streep uit Turkije, 50×50 cm per stuk € 49,- (couleurlocale.eu). Houten ronde pot op de grond € 95,-, kralen armband op statief op achtergrond € 109,- (o-live). Overig bezit van de locatie (republiekbloemendaal).

The Great Gatsby

The Great Gatsby is gebaseerd op de gelijknamige klassieke roman van F. Scott Fitzgerald. De film heeft een Oscar gewonnen voor beste productieontwerp en dat is meer dan terecht. Er is aandacht besteed aan ieder detail en wij genieten van de prachtige interieurs in de film. Elke kamer heeft zijn eigen stijl, maar de kamer van Daisy Buchanan is er een om in weg te dromen. Van de klassieke kroonluchters en de witte fauteuils tot de roze accenten en kleurrijke bloemen. Het is een klassiek interieur dat zijn leven lang mee kan.

The Great Gatsby kun je zien op Netflix.

LEES OOK
5 series over interieur op Netflix die jen niet wilt missen

Parasite

Houd je van strak design en moderne allure? Dan is de villa in de met een Oscar bekroonde film Parasite een genot om naar te kijken. De grijze cementvloeren geven een mooi contrast met de warme houten plafonds. Aan alles is gedacht en het huis is uitgerust met hypermoderne snufjes, het is bijna futuristisch. In de film wordt het huis gebruikt als spiegel voor de problematiek van Korea. Het huis van familie Parker met verfijnde materialen, minimalistische meubels, modern design en de grote tuin staat recht tegenover het huis van Kim wat eruitziet als uitgegraven hol met slechts één raam op straatniveau.

Parasite kun je zien op Prime Video.

The Holiday

Van het schilderachtige huis op het Engelse platteland van Iris tot de strakke, moderne villa in Los Angeles van Amanda. Beiden huizen zitten vol interieurstijlen die we zelf in huis willen toepassen. Neem bijvoorbeeld Amanda’s huis met warme tinten, diepbruine accenten in combinatie met neutrale kleuren. Het totaalplaatje is zowel gezellig als chic. Zie je liever de cottage-stijl van Iris terug in je eigen huis? Met Perzische tapijten, kleurrijke kussens en bloemenprints voel je je direct thuis.

The Holiday kun je zien op Netflix.

Eat Pray Love

In Eat Pray Love reist Liz de wereld over en verblijft ze op de mooiste plekken. Wij smullen van alle mooie huizen, maar in het bijzonder natuurlijk het historische huis in hartje Brooklyn. Met de grote houten balken, open haard, rustiek houten vloer en grote ramen is het ieders droom om hier te wonen. En dan nog de aangebouwde glazen kas die het huis uniek maakt. Maar in Eat Pray Love komen nog veel meer prachtige locaties voorbij. Zie je jezelf al zitten in de villa in Bali of het appartement in Rome?

Eat Pray Love kun je zien op Netflix.

LEES OOK
Ssst, de film is begonnen… Dit heb je nodig voor de perfecte thuisbioscoop

Jackie

De interieurs in Jackie zijn werkelijk adembenemend. Het Witte Huis van Kennedy is voor de film nagemaakt tot in de details. De credits hiervoor gaan uit naar decorontwerper Véronique Melery, decorauteur Sister Parish, decoratieve kunstexpert Henry Francis du Pont en de Franse ontwerper Stéphane Boudon. Jackies liefde voor antiek zie je terug in elke ruimte en de iconische rode loper van de Oval Office is niet te missen. Het huis is een mooie vertaling van de klassieke Amerikaanse stijl.

Jackie kun je zien op Streamz.

nog meer: wooninspiratie