4x woonidee: spelen met diepte

Door te spelen met diepte maak je een simpele ruimte interessanter. Een kleine ruimte kan er groter door lijken en een grote ruimte kun je er knusser mee maken. Britt en Sander weten precies hoe ze door middel van items groeperen, lagen aanbrengen en kleurgebruik kunnen spelen met diepte. Kijk de kunst bij ze af. 

vtwonen 02-2021 | zwarte schouw met zwarte tafel
Open haard en gietijzeren kachel zaten al in het huis. Kaketoe Pols Potten. Vaas Urban Nature Culture. Print huizen Alexandra Breeze Ceramics, kaart van Wijck, print gezichten Studio Lisa. Houten doosje vintage, foto van een schilderij dat Britts tante van haar maakte.
vtwonen 02-2021 | kunst aan muur droogbloem en zwarte lamp

1. Fan van pastel

Aan weerszijden van de schouw zijn verschillende pasteltinten gebruikt. Die benadrukken de tint van het daglicht – wit en warm –  op subtiele wijze om diepte te creëren.

2. Diepte

Laat een smalle vensterbank stuk over de muur doorlopen. Optisch verbreed je daarmee de raamlijnen. En door de extra uitstalmogelijkheden kun je spelen met diepte. Hallo gezellig hoekje!

Bekijk de video:

Zo creëert Marianne een galerie op een wandplank

vtwonen 02-2021 | kookeiland wit en hout contrast met barkruk
Muurverf Sandy Beach van Flexa. Keuken op maat gemaakt door Houtwerk. Kasten van Kvik. Kruk vintage. Wandplanken, kruidenrek en rvs rails met haken Ikea. Snijplanken Xenos, theedoeken Sissy-Boy. Dikke snijplank Butler, grijze schaal HKliving, peper- en zoutmolens Muuto, vijzel Boska.
vtwonen 02-2021 | houten stoel droogbloemen met kast

3. Borrelbar

Dit kookeiland heeft bij het bargedeelte een inkeping die qua kleur en materiaal contrasteert met de buitenkant. Hierdoor springt de bar meteen in het oog, ideaal voor borrelfans. Het hout zorgt daarnaast ook voor een flinke dosis warmte naast het koele, gladde wit, wat de bar al helemaal uitnodigend maakt. 

4. In de hoek

Een stoel kan een simpele hoek omtoveren tot ruimtelijke plek. Of je nu van plan bent er te gaan zitten of niet, opeens is er de mógelijkheid loze ruimte te gebruiken. Door op die manier te spelen met diepte ontstaat er een belofte van ruimte waar de kamer gebruiksvriendelijker door voelt. 

Nog meer 4x woonidee:

nog meer: wooninspiratie