4x Belgische stoelen waarvan ons hart sneller gaat slaan

Liefde op het eerste zicht, maar dan met een stoel? Best begrijpelijk wanneer je deze vier unieke zitmeubels hebt gezien. Van strak tot heerlijk comfy, deze Belgisch stoelen zijn gemaakt om te stralen in jouw interieur. A match made in heaven!

August

Inspiratie voor deze strakke stoel haalde de Lokerse designer Vincent Van Duysen bij het minimalistische en sobere kloosterleven. Vertaalt naar meubilair wil dat zeggen dat een stuk nooit om aandacht zou mogen schreeuwen binnen het interieur. Het moet één worden met zijn omgeving en vervolgens is het aan de gebruiker om er leven in te blazen. En hoe geldt dat voor August? De aluminium stoel is zowel verkrijgbaar in zwart of grijsgroen, in een woord: stijlvol. Daarnaast is hij door zijn vormgeving en materiaal zowel voor buiten als binnen geschikt, jij kiest zelf waar je hem een plekje geeft.

Chair Louis King

Chair Louis King heeft zijn naam zeker niet gestolen. Royaal rood en welgevallig wit, deze stoel wordt gegarandeerd de nieuwe eyecatcher in jouw interieur. Bedenkers Jean Angelats en Jonathan Renou, de eigenaars van het Brusselse Ateliers J&J, hebben het doel voor ogen om smaakvolle, duurzame maar vooral betaalbare meubels te ontwikkelen. De stoel Chair Louis King toont de combinatie van warm hout en riant metaal, typische kenmerken van de eerste collectie. Duurzaam en lokaal? Jazeker, grondstoffen kopen ze alleen bij Belgische ondernemingen en de productie gebeurt in de Ateliers in Brussel.

Caghall

Een klassevolle kuipstoel, dat is Caghall zonder twijfel. De West-Vlaamse designer John Ghekiere toont aan oog voor detail te hebben. Grootste troef? Zijn meubilair staat zowel buiten als binnen mooi. Daarnaast komt de stoel ook in verschillende uitvoeringen wat de bekleding betreft. Want jij wil natuurlijk de perfecte stoel voor in jouw interieur. Designbedrijf Joli brengt al zijn modellen met de optie ‘Easy Care Fabric, een duurzame stof die daarnaast ook makkelijk te reinigen is, win-win!

Hilco

Lokaal is hij wel, de Hilco. Limburg staat centraal bij deze luxueuze fauteuil: van bedenker Patrick Belli tot de Limouisin runderen. De volledige productie gebeurt in Venlo, Nederland. De huid van de koeien wordt regionaal verwerkt tot subliem natuurleer. Deze geeft de Prime uitvoering van de Hilco die een kwaliteitsvolle leren look vol karakter. Bovendien gebruiken de producenten van deze stoer-ogende stoel probiotica, wat heel wat minder fors klinkt maar op ecologisch vlak wel een pluim verdient. En waarom? Omdat probiotica minder water en energie vragen dan normaal natuurleer.

nog meer: wooninspiratie