Overnachten bij boetiekhotel Van Cleef in Brugge

beeld vtwonen Beeld

Gastvrijheid in een luxueuze, ietwat eclectische setting, dat is waar het Brugse Hotel Van Cleef voor staat. Het boetiekhotel werd al door verschillende gerenommeerde interieurmagazines geloofd om haar uitzonderlijke interieur, en haar gasten zijn het er unaniem over eens: hier word je op je wenken bediend. 

Lees verder onder de advertentie

De rode draad doorheen het hotel? Het gebruik van prints en de harmonieuze mix en match van meubels en decoratie uit verschillende tijdsperiodes.

vtwonen redactie

Countryhouse
Niets zo fijn als even helemaal tot rust komen in een ongedwongen sfeer na een dagje in de bruisende Brugse binnenstad. En dat kan nergens beter dan bij Hotel Van Cleef. Hoewel het boetiekhotel zich in het hart van Brugge bevindt, ontsnap je als het ware even aan de drukte wanneer de glazen deur achter je dicht schuift. Zoals gastheer Frederik het zelf zo mooi verwoordt, is Hotel Van Cleef eigenlijk eerder een countryhouse dan een hotel. Hier wandel je niet zomaar binnen, maar bel je – wanneer je voor ’t eerst arriveert – aan de deur aan om binnen gelaten te worden en heb je nadien een kaart nodig om het hotel te betreden. Op die manier wordt de rust ten allen tijde gegarandeerd en kan het personeel zich ten volle concentreren op de hotelgasten.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Uniek interieur
Het 18eeeuwse herenhuis, dat vernoemd is naar de eerste bewoners die er zo’n 700 jaar geleden woonden, werd aangekleed door gastvrouw Pascale. Met maar liefst 25 jaar ervaring in de interieurwereld op zak, werd het inrichten van de gemeenschappelijke ruimtes als de bar en orangerie, maar ook de gastenkamers, een echt huzarenstukje. De vertrekken kregen stuk voor stuk een eigen uniek interieur. De rode draad doorheen het hotel? Het gebruik van prints en de harmonieuze mix en match van meubels en decoratie uit verschillende tijdsperiodes.

Lees verder onder de advertentie

Smakelijk!
Ook dagtrippers die maar enkele uren doorbrengen in Brugge kunnen bij Hotel Van Cleef terecht om even te onthaasten. ’s Ochtends kan je er genieten van een smakelijk ontbijt en in de namiddag wordt er de traditionele afternoon tea – compleet met sandwiches en scones – geserveerd. Reservatie op voorhand (24u) is verplicht.

Praktisch
Molenmeers 11, 8000 Brugge
Meer info via www.hotelvancleef.be/


Tekst Amélie De Rycke

Lees verder onder de advertentie