Bijna te lekker om te delen
Foodsharen –verschillende kleine gerechten delen met je tafelgenoten- is al een tijdje aan een opmars bezig en blijft razend populair. Logisch, want in plaats van te wikken en wegen over het menu, proef je gewoon alles waar je zin in hebt én ontdek je nieuwe smaken. Bij De Fortuyne tillen ze dat idee naar een hoger culinair niveau. Hier dus geen klassieke tapas. Wel vlees-, vis- en vegetarische gerechten van de hoogste kwaliteit én met groenten en kruiden uit eigen tuin. Wat dacht je van carpaccio van wagyu, verse groentechips of zwaardvis? Elke acht weken wordt het menu trouwens volledig omgegooid, zodat je steeds nieuwigheden blijft ontdekken.
Sfeer en gezelligheid
Uit eten gaan is zoveel meer dan alleen eten, vinden ze bij De Fortuyne. Sfeer en interieur zijn minstens even belangrijk. Het historische pand waarin het restaurant zit, werd volledig gerenoveerd en warm aangekleed met schapenvelletjes, veel kussens, hout en comfortabele lederen stoelen. Probeer zeker een plekje te bemachtigen in de binnentuin (mét haardvuur): de perfecte plek om gezellig bij te kletsen met een glaasje wijn. En ook aan de BOB werd gedacht. Bij de bar bestel je een homemade ice tea of verse limonade – alweer met kraakverse ingrediënten uit de tuin.
Praktische info
Befferstraat 20, 2800 Mechelen.
Open: dinsdag: 18u – 22u, woensdag tot zaterdag: 11u30 – 17 en 18u – 22u.
Meer info via www.defortuyne.be