Originele uitstapjes voor foodies

beeld vtwonen Beeld

Trakteer de foodie in jouw familie voor nieuwjaar op een bezoekje aan één van deze adresjes. Da’s toch veel origineler dan een doosje pralines of een fles wijn?

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Butchers coffee

In een oude slagerij op het Antwerpse Zuid kan je sinds september terecht voor een heerlijke en pure tas koffie. Dave en Paolo, twee barista’s die hun sporen verdienden in koffiebars van Melbourne over Londen tot Vancouver, openden hier hun eerste zaak: Butchers Coffee. Deze koffielovers houden hun koffie graag zo puur mogelijk. Ze staan ook dicht bij het productieproces. Zo dicht, dat ze zelf hun koffiebonen uitkiezen. In de toekomst hopen de mannen hun eigen ‘Butchers Blend’ op de markt te brengen.

Het duo kon een oude slagerij op het Zuid op de kop tikken. Ze bouwden het pand zelf om tot een koffiebar. Alle oude elementen van de slagerij – betegelde vloeren en wanden, een koelkamer, een houten kapblok – werden bewaard en verwerkt in de inrichting. Koffie is de core business van Dave en Paolo, maar je kan bij Butchers Coffee ook terecht voor een lekkere tas thee of een frisse homemade limonade. Kleine hongers worden gestild met verse toast, carrotcake of gezonde superfood balls.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen
Open: ma t/m vrij: 7u tot 18u, za en zo: 9u tot 18u.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Brood & Bloemen

Een lekkere homp brood en een ruiker bloemen, meer heb je vaak niet nodig om gelukkig te zijn. En het concept van vriendinnen Nathalie en Ine was meteen geboren. Met Brood & Bloemen willen ze een plek zijn voor die kleine gelukjes in het leven. Een bloemenwinkel annex eetplek. Geen alledaagse combinatie, maar Ine en Nathalie spelen het toch klaar. Misschien zit hun bakken ervaring en talent er voor iets tussen. Ine studeerde landschapsarchitectuur, fotografie en beeldende kunst. Ze heeft ook een koksdiploma en baatte in het verleden al een restaurant uit. Nathalie is grafisch vormgeefster.

Lees verder onder de advertentie

Elke ochtend beginnen de vriendinnen hun dag met het binden van mooie, seizoensgebonden boeketten. Die kleuren het interieur, maar je kan ze natuurlijk ook kopen. Daarnaast verwennen ze je met (h)eerlijke broodgerechten en zorgvuldig gekozen ingrediënten. Muesli van Floom, kazen van kaasaffinneurs Van Tricht,… Als je geen tijd hebt om ter plaatse te eten, is take-way ook mogelijk.

Het interieur is warm en weelderig. Hoe kan het ook anders met zo’n overvloed aan hout, bloemen en planten?

(Cadeau)tip: je kan bij Brood & Bloemen een bloemenabonnement kopen of een ontbijtmand bestellen.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch

Kolveniersvest 26, 2500 Lier
Openingsuren winkel: di tot zo van 9u tot 18u – keuken: di – do van 9u tot 15u, vrij & za van 9u tot 17u en zo brunch van 9u tot 16u.

Meer leuke foodie adresjes

Ook leuk is de winterpop-up Hands on Gaston in het Design Museum Gent, deze drie hippe, overdekte foodmarkten of de gloednieuwe Mercado in Antwerpen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie Butchers Coffee Jens Mollenvanger | Tekst Isabelle Naeyaert