Hang naar authenticiteit
Uitbaters en Gents koppel Griet en Michiel kiezen er resoluut voor om niet mee te gaan met de trend van de conceptrestaurants. Integendeel: zij gaan volop voor authenticiteit en kleinschaligheid. In Jus staan tien tafeltjes, kun je Griet in de open keuken aan het werk zien en bedient Michiel de klanten. De keuze op het menu is -bewust- beperkt, maar ijzersterk. Echte Frans-Belgische klassiekers zoals handgesneden steak tartaar, stoverij van varkenswangetjes en waterzooi van seizoensvis worden aangevuld met vegetarische alternatieven als vol-au-veggie en penne in 't groen. Back to basics dus, maar dan wel met verse producten van hoge kwaliteit, dankzij leveranciers als De Vis, Bourgonjon, Schollaert en Crombé Wines.
De keuze op het menu is -bewust- beperkt, maar ijzersterk
Gentse roots
De roots van Griet en Michiel liggen in Gent, dus de keuze voor een pand in het historische hart van de Arteveldestad lag voor de hand. Het koppel vloog stevig in de verbouwingen en koos voor een een warme, open inrichting die een huiskamergevoel oproept. Ze gaan dan ook volop voor een persoonlijke en intieme sfeer.
Goede start van het weekend
Vanaf januari doorbreekt Jus op vrijdagavond de vaste sfeer, en kun je er terecht voor het concept 'Aperitivo'. Voor een vast bedrag worden dan gerechten van de kaart, de lunch en de suggesties geserveerd, maar proef je er ook testgerechtjes in kleine porties. Kwestie van het weekend goed in te zetten!
Praktisch
Mageleinstraat 43, 9000 Gent.
Open: dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u en van 18u tot 21u.
Meer info via www.jusgent.be
Beelden: Jus | Tekst: Sanne De Lee