Er was eens…
Aan de oorsprong van Nunchi ligt in feite een prachtig liefdesverhaal. De Nederlandse Harriet Valstar kwam naar België voor haar master kunst en multimedia. Chef-kok Michael Pilozzi was haar sympathieke buurman. Toen de twee elkaar leerden kennen, sloeg de vonk over. Een paar jaar later kwam er een pand te huur in de buurt en zag het koppel schoon hun kans om samen iets op te starten.
Belgische bento
Michael is eigenlijk klassiek geschoold, maar tijdens zijn reizen door Azië werd hij gebeten door de Aziatische keuken. Vooral het principe van de Japanse/ Koreaanse lunchbox, de bento, was een blijvertje. De bento werkt met een specifieke verhouding (3:2:1) van koolhydraten, eiwitten en groenten. Zo krijg je van alles iets binnen en heb je na de lunch nog voldoende energie om verder te werken.
What's in a name
Harriet en Michael schrijven elke week een nieuw menu uit. Voor hen de uitgelezen kans om nieuwe gerechtjes uit te proberen. Zo proberen ze ook hun naam eer aan te doen: aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben. Nu de herfst is begonnen, serveren ze bijvoorbeeld wild en paddenstoelen.
Het interieur is een doe-het-zelfproject van Harriet en Michael. Ze timmerden het eigenhandig in elkaar. Bij Nunchi kan je naast lekker eten ook zelfgemaakte producten zoals gemberbiersiroop, salsa, confituur of vinaigrettes kopen.
Praktisch
Baudelostraat 37, 9000 Gent – maandag 16u-20u, dinsdag to vrijdag 12u-20u
Bron: Fotografie Frederic van Hecke | Tekst Isabelle Naeyaert