Nieuw: dumplingrestaurant Steamy Windows in Gent

beeld vtwonen Beeld

Grafisch ontwerpster Lisa De Brouwere en beeldend kunstenaar Manor Grünenwald raakten tijdens een reis naar New York verknocht aan dumplings. Dat zijn van oorsprong Aziatische gevulde pakketjes gemaakt van tarwe- en rijstdeeg. Lisa en Manor merkten dat hun lievelingskostje in hun thuisstad Gent moeilijk te verkrijgen was, dus openden ze hun eigen dumplingrestaurant. Probleem opgelost!

Lees verder onder de advertentie


What’s in a name?

Nee, de ramen zijn hier niet aangedampt, maar ‘steamy windows’ knipoogt wel naar de bamboe stoommandjes waarin de dumplings worden bereid. Bestellen doe je aan de bar. Dan zie je meteen hoe alles wordt bereid in de mandjes met een speciaal stoomtoestel.

Met twee verschillende dumplings en een side dish per persoon stil je zeker je honger. Aanrader: de gyoza met zoetwatergarnaal en de pork dumpling met een side van edamame boontjes. Bestel er een Aziatisch biertje of een kombucha bij.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Kleurrijk minimalisme

Het ontwerp is een creatie van Studio Simple. Door het gebruik van compacte, kleurrijke tafeltjes en een eettoog aan het raam werd de kleine ruimte goed benut. Koningsblauw en wit zijn de centrale kleuren. Aan de muur hangt een lamp van Muller Van Severen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Praktische info

Steamy Windows is van dinsdag tot vrijdag open van 11u30 tot 20u. Zaterdag van 9u tot 20u. Je kan hier ter plaatste eten, maar dumplings meenemen naar huis is ook mogelijk. Daarnaast verzorgt Steamy Windows verzorgt cateringopdrachten. Dumplings op je volgende verjaarsdagsdrink?

Lees verder onder de advertentie

steamywindows.be
Hoogpoort 9, 9000 Gent