L.E.S.S by Hertog Jan, een culinaire all-day eatery in Brugge

beeld vtwonen Beeld

In december 2018 sloot driesterrenrestaurant Hertog Jan de deuren. Dat betekende echter niet het einde van de carrière van bezielers Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Bouden, wel integendeel. Met L.E.S.S by Hertog Jan zetten ze hun succesformule – weliswaar in een andere vorm – verder!

Lees verder onder de advertentie

Love.Eat.Share.Smile

De 2 bezielers van L.E.S.S.? Chef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Bouden. Alles wat hier op de kaart staat, zijn gerechten die Gert en z’n gezin ook gewoon thuis eten. Joachim gaat dan weer over de selectie van wijnen en bieren, waarbij hij ook de oerdegelijke Vlaamse bieren niet uit het oog verliest. Het duo is perfect op mekaar afgestemd en dat voel je. Zoals de slogan al doet vermoeden, is hun voornaamste doel dan ook om je met een glimlach naar buiten te laten wandelen. Volgens hen wordt het pas gezellig aan tafel van zodra je eenvoudige gerechten boordevol smaken kan delen met elkaar. Die sharing-experience staat dan ook centraal in het hele concept. Met L.E.S.S. by Hertog Jan wilden ze een bistro worden waar iedereen terecht kan voor een uitgebreid ontbijtje, overheerlijke lunch of een diner.

beeld vtwonen Beeld

Watertanden van begin tot einde

Voor het ontbijt werken ze met een uitgebreide en seizoensgebonden ontbijtkaart. Van huisgemaakte broden en boterkoeken tot toast avocado met gepekelde radijs, je dag goed beginnen doe je nergens beter dan bij L.E.S.S. Ook ’s middags vertrek je ‘r nooit met een lege maag. Laat je met een suggestielunch op sleeptouw nemen door de vier windstreken of kies zelf je favoriete sharingdishes uit! Ga je liever ’s avonds gezellig uit eten? Met gerechten als Yakitori en fried Rice dompelt Jong Keukengeweld-chef Ruigi Vermeire je onder in een echte Hong-Kongsfeer.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Urban vibes in het interieur

Architect Tommy Van den Brandt slaagde erin om de urban vibes van de kaart te vertalen naar het interieur. Beton, hout, staal en leder… Je waant je dan ook meteen in een hippe urban jungle hotel lobby. Geen zin om aan een ‘gewoon’ tafeltje te zitten? Dan schuif je gewoon aan aan de Japanse robatagrill, die een echte eyecatcher vormt in het interieur. Geïnspireerd door de wereldkeuken willen beide mannen iedereen laten genieten van unieke gerechten in een warme en gezellige sfeer. Samenkomen met vrienden en familie en zorgeloos genieten schreeuwt dan ook L.E.S.S. by Hertog Jan. Is jouw tafeltje al gereserveerd?

Praktische info

’t Zand 21, 8000 Brugge
De keuken van L.E.S.S. is geopend van 8u30 tot 22u. Gesloten op woensdag en zondag.

Lees verder onder de advertentie

Meer info via www.l-e-s-s.be

Fotografie Senne Van der Ven