Een foodbeleving om duimen en vingers bij af te likken
vtwonen redactie
Van Sommar naar Wintar
De creatieve koppen achter de populaire Antwerpse zomerbar Sommar vertaalden hun hippe, urban chilloutconcept naar een winterse versie onder de naam Wintar. Place to be: de industriële gebouwen van de site van Brouwerij De Koninck in de Antwerpse Boomgaardstraat. Die baadt tegenwoordig in een knusse wintersfeer, met veel lampjes, kerstbomen, houten tafels en stoere industriële accenten.
Cheezy avondje uit
Maar er is meer! Want behalve chillen met een lekkerecocktail of speciaalbier, draait Wintar ook helemaal een cheezy avondje uit. Endat mag je gerust letterlijk nemen, want kaas is hier het steringrediënt. Ophet menu: smeuïge Raclette d'Anvers, kaasfondue, ajuinsoep met kaascroutons,steak & cheese sandwiches en ambachtelijke charcuterie. Een foodbeleving omduimen en vingers bij af te likken, dus. Hoe kan het ook anders, metkaasmeester Simon Van Tricht en überslager Luc De Laet als culinaire curatorsvan Wintar.
Good to know…
Adres: Boomgaardstraat 17, 2000 Antwerpen
Geopend tot 1 februari, van donderdag tot zondag van 17-24 uur
Bron: Beelden: People of Sommar | Foto raclette: Kris Vlegels | Tekst: Sanne De Lee