Eclairs als minikunstwerkjes
Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde ken je misschien wel van Wasbar, de wasserette waar je ook kunt blijven hangen voor een hapje en een drankje. Met Chez Claire lanceren 'De Jongens', zoals ze zichzelf noemen, een bakkerij waar je naast je buik ook je ogen de kost kunt geven. Want zowel de patékes als het interieur van Chez Claire zijn echte kunstwerkjes.
Voor het interieur klopten De Jongens aan bij designstudio Pinkeye, die ook de inrichting deed van horecazaken als Hoeked, Frank & Brut en Manhattn's. De zoete, luxueuze uitstraling van de éclairs wordt bij Chez Claire helemaal doorgetrokken in de vormgeving. De retro uitstraling is meteen een knipoog naar het nostalgische karakter van de éclairs. Patékes eten bij de bomma, maar dan anno 2018.
Op het menu
Met éclairs in 13 verschillende smaken (waaronder salted caramel, pistache en triple dark chocolate) is het moeilijk kiezen! Maar gelukkig kun je de gebakjes ook meenemen in een mooie geschenkdoos, om thuis lekker lang te genieten. De patisseriechef van Chez Claire heeft van elk smaakje ook een versie voor wie voedselintoleranties heeft, en experimenteert momenteel volop met vegan éclairs. En om te drinken? Een lekkere kop koffie, natuurlijk! Of een coupe huischampagne Cuvée Claire, voor een echt verwenmomentje.
Praktisch:
Open van maandag tot zaterdag: 10u30 – 18u30. Zondag: 9u – 16u
Chez Claire Antwerpen, Schrijnwerkersstraat 15, 2000 Antwerpen
Chez Claire Gent, Kouter 185, 9000 Gent
Tekst: Sanne De Lee | Foto's: Hannelore Veelaert