Hier staan smaken die verwijzen naar de Stille Oceaan centraal.
vtwonen redactie
Nieuwe stad, nieuwe kaart
In Leuven kan je al langer terecht bij Sticks 'n Bowls voor een kom boordevol lekkers, met de vestiging in Antwerpen wil Tars nog net een stapje verder gaan: op de kaart staan nu ook voorgerechten en side dishes om duimen en vingers bij af te likken. En dat mag je met gerechten als 'Juicy Pineapple Glazed Ribs' en 'Yakitori' best letterlijk nemen.
Poké?
De poké bowl is een Hawaïaans concept dat sinds kort bij ons aan een heuse opmars bezig is. Het zijn gerechten die hoofdzakelijk bestaan uit rijst of quinoa, een mix van groenten en stukjes – want poké betekent "in stukjes snijden" – vlees of vis. Dat alles wordt gedresseerd in een kommetje en, voor wie wil, voorzien van extra toppings. Bij Sticks 'n Bowls staan smaken die verwijzen naar de Stille Oceaan centraal.
Duurzaamheid als rode draad
Sticks 'n Bowls vernieuwt niet alleen de menukaart, maar kiest er vanaf nu ook voor om volop voor duurzaamheid te gaan. En dat trekken ze in het volledige concept door. De gerechten worden bereid op basis van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, het interieur bestaat volledig uit organische materialen én het restaurant werkt samen met het bedrijf Too Good to Go om zo voedselverspilling tegen te gaan. Knap!
Praktisch
Maandag tot zondag: 11u30 tot 22u
Oudevaartplaats 35, 2000 Antwerpen
Meer info via www.sticksandbowls.be
Tekst Amélie De Rycke