De gekste: 12 hotspots in Eindhoven om af te vinken

Piet Hein Eek restaurant in Eindhoven @restaurantpietheineek Beeld Piet Hein Eek restaurant in Eindhoven @restaurantpietheineek
Beeld Piet Hein Eek restaurant in Eindhoven @restaurantpietheineek

Voor pittoreske straten moet je misschien niet in deze stad zijn, maar het bulkt daar in het zuiden van Nederland mooi wel van de hotspots in Eindhoven. En van een goed portie eten zijn ze in deze keigezellige, Brabantse stad ook niet vies. Hier eet, winkel en logeer je in de lichtstad.

Lees verder onder de advertentie

Eten in Eindhoven

Begin de dag blij met een ontbijt bij The Happiness Café. De kleuren spatten van het eten, het servies en het interieur af. Het is hier simpelweg onmogelijk om treurig te zijn. Ze houden met allerlei dieetwensen rekening, dus of je nu vegan, glutenvrij of lactosevrij wilt eten, er is voor iedereen een Instagram-waardige stapel pannenkoeken te bestellen. Wie tussen het winkelen door toe is aan een broodje, maakt een pitstop bij Two B. Hier haal je misschien wel de beste broodjes van de stad. Liever langer tafelen op een gezellig terras? Schuif aan bij Janz. De salades zijn legendarisch, de pasta met groente is extra groen én dat knusse terras is er één om de hele dag te blijven zitten. Meer van de bagels? Dan ben je op twee plaatsen in de stad goed af bij Bagel & Juice. Op de Kleine Berg én bij Strijp-S serveren ze van die dik belegde bagels waar je de rest van de dag geen honger meer van hebt.

Lees verder onder de advertentie

Strijp-S

Wie toch in de buurt van Strijp-S is, drinkt cocktails in De Huiskamer. Hier heerst een mooie mix van goede cocktails, fijne muziek en prachtige vintage meubels. Tijd voor een steviger maal? Het Ketelhuis is favoriet bij de locals. Het is hier een komen en gaan van verrukkelijke gerechten, van ceviche met jalapeñoschuim tot de veganistische ramen. Daarnaast is het zo ongeveer het epicentrum van Strijp-S. Voor sushi ga je op een drafje richting de Kreeftenbar, want die is ongeëvenaard in de stad. Zin in een toetje? Bewaar een gaatje voor het ijs van Intelligentia. De creatievelingen van deze ijsbar maken óveral ijs van en baseren hun tijdelijke smaken op thema's. Eerdere smaakthema's waren Japandi en Pokémon. Deze zomer staan de mediterrane smaken van Sicilië op de kaart.

Lees verder onder de advertentie

Winkelen bij de hotspots in Eindhoven

Wandel met stevige tred langs alle giganten in het centrum van Eindhoven en koers richting Strijp-S. Het walhalla voor de interieurminnende mens. Hier zat ooit Philips, maar inmiddels is dit het creatieve hart gevuld met hotspots in Eindhoven. Urban Shopper is je eerste bestemming, want dit is een bonte verzameling van 20 originele winkels in de oude fabriekshal. Bij Timeless shop je bijvoorbeeld de hele wereld in één interieurwinkel, van lampen tot geknoopte kleden, en Blue Story voorziet je van nieuw servies. Tot slot nog even neuzen bij Softie Baby Musthaves voor een kraamcadeau en je bent in één ronde klaar. Of toch niet? Want Eindhoven heeft meer te bieden.

Meer shoppen in Eindhoven

In het Emma District ben je goed af als je van publiekslieveling Sissy-Boy én van boeken houdt. Van Piere is zo’n heerlijke boekhandel waar je blijft grasduinen in de collectie. Geen probleem, want in de winkel serveren ze een goed bakje koffie. Zeg nou zelf, die twee gaan bijzonder goed samen. In Eindhoven kennen ze de uitdrukking ‘als ze het bij Van Piere niet hebben, dan is het er niet' en dat geloof je meteen als je de wanden gevuld met boeken ziet. Vielgut is zo’n typisch Eindhovens adres dat je niet over mag slaan. Hier slaag je voor kledingmerken die je niet op elke straathoek vindt. Loop vervolgens richting de Kleine Berg, want daar tref je de beste boetieks van de stad. Eindhoven is trouwens in trek, want binnenkort opent Urban Outfitters ook een vestiging in de lichtstad.

Lees verder onder de advertentie

Interieurshoppen

Eindhoven is het Mekka voor interieurliefhebbers, daarom is het natuurlijk niet gek dat Piet Hein Eek zich er gevestigd heeft aan de Halvemaanstraat. Niet alleen met een hotel en restaurant, maar ook met een winkel. Wil je een originele Piet Hein Eek in huis? Hier moet je zijn.

Lees verder onder de advertentie

Overnachten in Eindhoven

In Eindhoven heb je eigenlijk maar één keuze als je houdt van lekker slapen in combinatie met design en dat is: Hotel Piet Hein Eek. De echte interieurliefhebbers doen waarschijnlijk hun best om met de ogen open te slapen, want elke kamer is om van te watertanden. Het is kunst, creativiteit en vakmanschap tot aan het stopcontact - en dan overdrijven we niet. In de badkamer staan de flessen Aesop voor je klaar en de lakens komen van Yumeko Bedding. Het verbaast ons als je überhaupt het hotel nog uitkomt. Al hoef je niet ver, want het hotel is ook een restaurant, galerie en dus die winkel.