Bicho Malo: nieuw Mexicaans restaurant in Gent

beeld vtwonen Beeld

Er waait een Mexicaanse wind door Gent. Hier tipten we eerder al drie Latijns-Amerikaanse adresjes en nu kunnen we nog eentje aan dat lijstje toevoegen: Bicho Malo. Meer nog: drie van deze Mexicanadresjes bevinden zich in dezelfde straat. Welkom in de barrio mexicanovan de Leiestad.

Lees verder onder de advertentie


In het kort (resumido)

Bicho Malois een gloednieuw, Mexicaans restaurant in hartje Gent. Het is een samenwerking tussen een ambitieus drietal: chef-kok William Verhaeghe, foodfotograaf Nicolas Legein en ondernemer Willem Deketelaere.

Chef William Verhaeghe is geen onbekende in het Gentse horecamilieu. Hij stond al achter het fornuis van Bistro Bruut in Brugge en VOS Lunch & Foodsharing in Gent. Hij liep ook stage bij restaurant Ramon Feixa in Madrid. Zaalverantwoordelijke Nicolas Legein was drie jaar lang fotograaf bij Foodphoto in Gent en kreeg het hele horecagebeuren met de paplepel mee. Willem Deketelaere is met zijn achtergrond als CEO van The Ketel uit Aalter, het financiële brein van Bicho Malo.

Lees verder onder de advertentie

Onkruid vergaat niet (bicho malo nunca muerre)

De naam Bicho Malo betekent letterlijk ‘slecht beest’ in het Spaans en komt van de uitdrukking ‘bicho malo nunca muerre’ of ‘onkruid vergaat niet’. Dat is meteen een knipoog naar het interieur van het restaurant: donker, duister en een beetje sexy.

Donkere muren, robuuste Chesterfield zetels, ruwe bakstenen muren en een verleidelijke, roze neonlamp aan het raam. Een eclectische mix van rock-’n-roll en verfijning. Diezelfde mix vind je ook terug in de keuken: Mexican streetfood, maar dan wel op een geraffineerde manier.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Verse tortilla’s (tortillas frescas)

Waar de andere Mexicaanse adresjes in Gent zich eerder richten op fastfood en take-away, kiest Bicho Malo voor een echte restaurantervaring. Chef William maakt alles vers en investeerde bijvoorbeeld ook in een speciaal toestel uit Mexico waarmee hij zelf zijn eigen tortilla’s maakt.

Praktische info (informacion practica)

Bicho Malo is van dinsdag tot donderdag open van 19u tot 22u30. Vrijdag en zaterdag open van 19u tot 23u. Reserveren kan via info@bichomalo.be

Lees verder onder de advertentie

Serpentstraat 11, Gent