Amerikaanse BBQ-tradities bij Black Smoke

beeld vtwonen Beeld

Wat gebeurt er als wereldkampioen BBQ Jord Althuizen en Antwerpse ondernemer Kasper Stuart hun krachten bundelen? Rokerige magie. Sinds begin november kan je het aan den lijve (of aan de smaakpapillen) ondervinden bij Black Smoke, een gloednieuw barbecuerestaurant op het dak van Stadsbrouwerij De Koninck.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Roadtrip

Inspiratie voor hun restaurant deed het duo op tijdens een 4500 mijl durende roadtrip in de VS. De Amerikaanse BBQ-tradities die ze toen ontdekten, mixen ze vandaag met lokale culinaire invloeden. Wie deze zomer langsging bij Smokey Jo’s Garage kreeg toen al een voorsmaakje. Toen die pop-up sloot, was Kasper meteen klaar voor een volgend BBQ-avontuur. Et voilà, Black Smoke is een feit.

Beuk, appel en kerselaar

Op de eerste verdieping bevindt zich de bar, op de derde verdieping het restaurant met een open keuken, een chef’s table voor achttien personen en plaats voor 100 andere gasten. Het ruwe en industriële kantje van het pand bleef overal behouden. Een wand in het restaurant is voorbehouden voor houtblokken. Want wie vuur wil maken, heeft natuurlijk hout nodig. Véél hout. In hun rookoven gaart het vlees tot zestien uur lang en elke vleessoort gaart op een andere houtsoort. Zo krijgt varken gezelschap van beukenhout en appelboom en smaakt gevogelte beter op kerselaar.

Lees verder onder de advertentie

Gitzwart

Op de plek waar vroeger de gistingtanks van de brouwerij stonden, schittert nu een gitzwarte keuken. Professionele keukens zijn meestal gemaakt van inox, de zwarte keuken van Black Smoke is dus een unicum in Europa. Hier bereiden ze yankee style low & slow BBQ-gerechten op houtgestookte smokers en grillklassiekers op de Argentijnse parrilla-grill.

Wie barbecue zegt, denkt wellicht aan vlees. En ja, dat speelt de hoofdrol bij Black Smoke, maar op de menukaart staat ook enkele hot and smoking visgerechten. Zelfs de desserten komen van de grill. Wat dacht je van een jar gevuld met gegrilde Doyenne-peer, karamel en pecannotenijs?

Smoking brunch

Naast dineren, kan je ook lunchen en brunchen bij Black Smoke. Tijdens de lunch bestel je smaakvolle American sandwiches en op zondag is er de Smoking Brunch: een absolute must-do.

Lees verder onder de advertentie

Black Smoke bevindt zich op een brouwerij, dat vraagt uiteraard om bier. Maar Dries Botty, de vierde beste bartender ter wereld, zorgt ook voor heerlijke cocktails van topniveau. Vanaf maart kan je van zijn cocktails genieten in de rooftopbar op de zesde verdieping.

Praktisch

Black Smoke
Boomgaardstraat 4, 2018 Antwerpen
Openingsuren: woensdag tot zaterdag: 12u tot 14.30u, 18u tot 22u, zondag: 12u tot 15u, 18u tot 22u

Tekst: Isabelle Naeyaert

Lees verder onder de advertentie