5x waanzinnige hotels op Ibiza

beeld vtwonen Beeld

Maar tweeënhalf uur vliegen en dan check je al in bij één van deze waanzinnige hotels op Ibiza. De temperatuur is er vaak stukken aangenamer dan thuis en de kenmerkend sfeer is super chill. Al zo lang er mensen vakantievieren, is Ibiza een begrip. Dit zijn vijf topadressen die je op wilt schrijven: om ooit te bezoeken of om ter inspiratie te gebruiken bij een verbouwing. 

Lees verder onder de advertentie

1. Het beroemde Los Enamorados

In het rustige noorden van Ibiza ligt het hotel van de Nederlandse Rozemarijn de Witte. Dit is misschien wel het mooiste en meest unieke hotel van het eiland. Rozemarijn noemt zichzelf collector of all things and everything en dat is precies wat je terugziet in dit wonderschone hotel. Het schijnt dat er voor de gasten altijd een snorkel op de kamer hangt, zodat er geen twijfel is over het eerste wat je hoort te doen: een duik nemen.

2. Logeren bij Las Mimosas

Nog zo’n fijn adres aan de noordkant van het eiland is boetiekhotel Las Mimosas. Dit is het Ibiza waar je stiekem van droomt als je nog met je neus diep in het werk verstopt zit. Alles is krakend wit, de bedden rondom het zwembad nodigen uit tot flink lummelen en er is heerlijke schaduw van een wuivende palm of rotan afdak. Vanaf dit heeerlijk rustig gelegen hotel op Ibiza sta je binnen een mum aan de haven van San Antoni en in het levendige Ibiza-stad.

WAAR GAAN WE HEEN?
Nog niet besloten waar je heen wilt? Laat je inspireren door vtwonens hotspot-artikelen

Lees verder onder de advertentie

3. Het waanzinnige hotel Petunia Ibiza

Alleen al om het uitzicht op Es Vedra wil je hierheen, maar dit hotel op Ibiza heeft ook veel andere troeven. Het interieur doet denken aan het oude Ibiza maar dan zonder de hippe saus. Kleurige, geknoopte kleden, geborduurde kussens, rotan lampen en witlinnen banken: dit is ibiza zoals Ibiza hoort te zijn.

4. Luxe bij Oku Ibiza

Zin in één van de waanzinnige hotels op Ibiza met vijf sterren? Bij Oku staan ze op het menu. Ook dit hotel op Ibiza ligt aan de haven van San Antonio en het is moeders mooiste. Het neutrale kleurenpalet ziet eruit alsof het rechtstreeks van Pinterest komt, of er zo snel mogelijk op moet. Hoe lekker is het om hier na een yogales aan het zwembad te blijven met een cocktail?

5. La Torre Ibiza: even weg van alles

Wakker worden met zo’n authentieke Ibiza-hanger aan het hoofdeind, struinen over de zanderige paden in de tuin en van een versnapering genieten in de knusse bar. La Torre Ibiza is bijzonder en dat komt niet alleen door de zonsondergangen die hier de mooist zijn van het hele eiland. De rotsen voor het hotel richting zee laten het ruige randje van het eiland zien.

Lees verder onder de advertentie