3x beeldige bed and breakfasts

beeld vtwonen Beeld

Vakantie in eigen land? Leuk! Logeer in het licht Scandinavisch interieur van HAPPY Guesthouse in Brussel, laat je onderdompelen in een charmante mix van eyecatchers en budgettoppers in Room National in Antwerpen of verblijf in de artistieke kamers van Design & Breakfast in Gent. Uittesten dus!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

HAPPY Guesthouse in Brussel

Ligging? In het historische centrum van Brussel, vlakbij de Grote Markt en de Zavelwijk.

Lees verder onder de advertentie

Wat? Het vrolijke guesthouse van Sophie en Benoit, bestaande uit vier kamers op vier verdiepingen in een mooi herenhuis. Vroeger huisde in dit pand de boetiek Emery en Cie, een begrip onder Brusselaars en designkenners.

Het interieur? Eigenares Sophie nam samen met de interieurarchitecten van l’Atelier Dynamo, designer Julien Renault, White Concept Store en uitgeverij Taschen de inrichting van HAPPY Guesthouse onder handen. Het resultaat is een Scandinavisch elegant interieur met blank hout en lichte kleuren. De verschillende art-deco-elementen van vroeger werden behouden. Het meubilair (tafels, bedden en boekenplanken) werd op maat gemaakt en overal prijken kleurrijke Taschen-boeken op de rekken.

Praktisch? Rue de l’Hopital 27, 1000 Brussel. Meer info via Happy Guesthouse.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Antwerpen: Room National

Ligging? Room National ligt middenin het Antwerpse modedistrict. Het charmante pand ligt op 300 meter van de Groenplaats en heeft het Modemuseum (MOMU) als buur. Ook de Kloosterstraat met z’n vele antiek- en brocantewinkels en de verkeersvrije winkelstraatjes van ‘De Wilde Zee’ zijn vlakbij.

Lees verder onder de advertentie

Wat? De ideale uitvalsbasis voor een (modieus) weekendje Antwerpen. In het authentieke Antwerpse pand vind je op de 2de , 3de en 4de verdieping één kamer en twee studio’s.

Het interieur? Een charmante mix van eyecatchers en budgettoppers: de Ant Chair van Arne Jacobsen, vintage vondsten, maatwerk, leuke spulletjes van Habitat, Apple-toestellen en zelfs IKEA. Het pand heeft drie kamers: de chique gouden kamer ’69’, de studio ’70’, met seventies invloeden en de strakke, witte studio ’01’. Alle kamers zijn voorzien van Rituals-badproducten en ‘De Witte Lietaer’-badjassen.

Praktisch? Nationalestraat 24, 2000 Antwerpen. Meer info via Room National.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Gent: Design & Breakfast

Ligging? In de Visserij in Gent, op 5 minuten van het centrum.

Lees verder onder de advertentie

Wat? De design bed and breakfast van An Oost & Mathieu Van Damme. Voor ze kinderen had, reisde An de wereld rond als model. Nu runt ze de B&B, maar ze is ook het brein achter het kindermerk Tokyo Kids, samen met graffiti-artiest Bue en haar man Mathieu. Mathieu heeft ook een eigen creatief agentschap, Toykyo. Bezige bijtjes!

Het interieur? In de bed and breakfast zijn er twee kamers: de oranje en de zilveren. Elke kamer heeft een andere look and feel, maar ze zijn allebei wel even knotsgek. De oranje kamer is kleurrijk en tovert een lach op je gezicht. Het artwork in deze ruimte is van de Nederlandse artiest Parra. De zilveren kamer (ook wel de Alice in Monsterland-kamer genoemd) neemt je mee naar een ander universum. Het artwork is van de hand van Hell’O Monsters.

Praktisch? Ferdinand Lousbergskaai 121-123, 9000 Gent. Meer info via Design & Breakfast.

Lees verder onder de advertentie