3 x zomerbars ontdekken in West-Vlaanderen

beeld vtwonen Beeld

Een vakantiegevoel zonder op reis te gaan? Ja, dat kan. Ontdek de hippe zomerbar Villa Pand.A. in een leegstaand politiebureau, ga een drankje drinken bij URB EGG-café of ga relaxen in een strandstoel bij Bar Amorse. Deze West-Vlaamse zomerbars combineren het effect van de Costa del Sol met het bruisende stadsleven. Vergeet de zomer van ’69: de summer of ’16, díe wordt pas geweldig.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Villa Pand.A

Het concept: in een leegstaand politiecommissariaat vind je tot eind augustus de hippe zomerbar Villa Pand.A. Het is al de vierde keer dat dit pand een tijdelijke bestemming krijgt. In afwachting van een verkoop blazen ze zo wat extra leven in Kortijk.

Look and feel: het gigantische terras is een echte blikvanger. Binnenin het politiecommissariaat kan je je – zonder bekeuring of boete – nestelen in de zeteltjes. De kaarsen en de huiskamerconcerten maken het lekker intiem. Er is een speelhoekje voor kinderen en artiesten, kunstenaars en muzikanten krijgen een podium. Een uitgelezen plek om even tot rust te komen en te genieten.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch: Sint-Amandslaan 30 in Kortrijk. Tot eind augustus.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

URB EGG-café

Het concept: het URB EGG-café is een kunstige ontmoetingsplek aan de Gentpoort in Brugge. Deze pop-upbar wil het publiek warm maken voor de tweede Triënnale – een evenement rond hedendaagse kunst en architectuur . Twee kunstinstallaties geven al een voorproefje. Maar ook als je niet van kunst houdt, is dit een zomerse must-visit.

Eten en drinken: deze zomerbar steunt lokale ondernemers zoals Chez Mariette. Zij maakt verse bananabreads zonder dierlijke producten. Bestel ook zeker een drankje bij mixoloog Ran van Ongevalle van The Pharmacy. Hij werd in 2015 uitgeroepen tot beste bartender van België. Op vijf zondagen bieden twee à drie lokale restaurants een betaalbaar bordje uit hun keuken tijdens URB EAT. Concrete namen en data vind je op de Facebookpagina.

Look and feel: een kunstige hotspot met zicht op het water. Bij regenweer lounge je in een van de containers . Tip: waaghalzen kiezen de container die half over het water hangt.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch: Gentpoort in Brugge. Tot eind augustus.

beeld vtwonen Beeld

Bar Amorse

Het concept: je kan een plaatje van Gustavo Lima opleggen voor een instant zomergevoel of – nóg leuker – je kan een bezoekje brengen aan Bar Amorse. Dat is een gezellige zomerbar aan het water in het Kortrijkse Budapark.

Lees verder onder de advertentie

Eten en drinken: tank hier bij met een fris pintje na een fietstocht of waan je in La Douce France met een glaasje Ricard.

Look and feel: het Budapark en de zomerbar vloeien naadloos in elkaar over. Bar Amorse is in feite een XXL-terras in een opkomende buurt in Kortrijk. Perfect om met vrienden bij te kletsen of om in alle rust een boek te lezen. Maar de bar is ook bijzonder kindvriendelijk dankzij de speeltuin en de trampoline. Installeer je in een strandstoel of kies een kleurrijk tafeltje uit.

Praktisch: Ijzerkaai in Kortrijk. Tijdens de zomermaanden van 14u tot 22u van donderdag t.e.m. maandag.

Lees verder onder de advertentie